Zelfverdediging. Hoe leer je zelfverdediging?

Zelfverdediging leren is belangrijk. Voor vrouwen en meisjes, maar ook jongens zullen veel baat hebben bij tips om zichzelf te verdedigen. Je hoeft er niet meer voor naar een sportschool. Je kunt thuis leren jezelf te verdedigen tegen aanvallers en criminelen. Weerbaarheid is goud waard. Ook voor ouderen is dit ideaal.

Zelfverdediging. Eigenlijk moet iedereen het leren. Met name kwetsbare groepen zoals vrouwen, jonge meisjes en ouderen, hebben behoefte aan het leren van zelfverdedigingstechnieken. Ook jongens kunnen echter gebaat zijn bij kennis van slimme technieken om zich te verdedigen.

Zelfverdediging cursus vrouwen, ouderen, meisjes, jongens

U hoeft er geen vechtsport voor te kennen, en u hoeft er niet de deur voor uit. U leert de technieken thuis door de heldere instructiefilmpjes te bekijken en de oefeningen na te doen. Ook wordt u vertelt wat het effect is en hoe u de juiste techniek hanteert. Heel handig in combinatie met de duidelijke beelden. U leert stap voor stap hoe u zichzelf kunt verdedigen als u:

  • lastig wordt gevallen
  • aan wordt gevallen
  • beroofd wordt
  • belaagd wordt
  • geslagen wordt
  • omgaan met agressieve mensen op je werk
  • hoe straal je zelfvertrouwen uit
  • hoe kom je voor jezelf op
  • enzovoorts

Technieken verdediging

U leert hoe u moet slaan, waar u moet slaan, hoe u de aanvaller kunt verrassen en hoe u sterk overkomt. U leert weerbaar zijn en u leert zich verdedigen tegen aanvallers. U leert de aanvaller van u af te werken en uzelf te beschermen. Er komt zoveel aan bod dat het te veel is om op te noemen. Maar voordat u zich hoeft te verdedigen, leert u ook om een handgemeen te voorkomen en hoe u weerbaar en zelfverzekerd over kunt komen. U leert steeds dat deze technieken er zijn om u te verdedigen. U zal zich zekerder gaan voelen, u zult meer zelfvertrouwen krijgen en u zal voorbereid zijn op situaties waarbij u zichzelf mogelijk verdedigen moet.

Online video's zijn direct toegankelijk voor iedereen die direct de cursus willen volgen. De beelden zijn heel duidelijk, zodat u de technieken echt thuis oefenen kunt. De uitleg is helder en interessant. Ik vind dit een echte aanrader voor iedereen die zich sterker, zekerder en veiliger wil voelen, en die geen geld heeft voor een dure zelfverdedigingscursus op een sportschool. U kunt deze cursus zo vaak inzien als u wilt, hem direct downloaden en de filmpjes altijd terugkijken om opnieuw te oefenen of alle technieken nog eens op te frissen. Echt heel goed dat deze cursus er is.