Zelf geboortekaartjes maken, hoe doet u dat?

Geboortekaartjes kunt u heel goed zelf maken. Baby op komst? Zelf kaartjes maken voor de geboorte van uw baby, kan uw keuze zijn als u een heel persoonlijk geboortekaartje voor uw kind wilt maken, of als u de kosten zo laag mogelijk wilt houden. Geboortekaartjes laten drukken is tegenwoordig overigens echt niet duur meer, en zelfs betaalbaar voor mensen met een kleine beurs, maar toch kiezen veel mensen voor het zelf maken. Ook omdat het erg leuk is om zelf te doen. Het wordt dan een heel persoonlijk kaartje. U kunt eventueel broertjes of zusjes ook bij het maken betrekken.

Om zelf de kaartjes te maken heeft u om te beginnen een leuk idee nodig. Wilt u een traditioneel kaartje dan kiest u voor roze voor een meisje of blauw voor een jongen. Maar dat hoeft natuurlijk niet. U kunt in elke gewenste kleur een geboortekaartje maken of laten maken. Een traditioneel geboortekaartje is een stukje stevig papier met tekst, en eventueel versierd een roze of lichtblauw lintje en/of een leuk plaatje. Als u zelf een origineel geboortekaartje wilt maken kunt u echter experimenteren met plaatjes, tekeningen, kindertekeningen, lintjes, foto’s, enzovoorts. Vraag ook de gratis blije doos aan, helemaal vol gratis aanbiedingen en gratis cadeautjes.

Hoe maakt u zelf goedkope geboortekaartje?

  • Wilt u een gevouwen kaartje of een kaartje zonder vouw?
  • Wat wilt op de voorkant van een kaartje? Een tekening of een plaatje of een foto of alleen een mooie tekst? Knip of snij een plaatje of foto op maat en plak het op het papier.
  • Tik de tekst voor de binnenkant van het kaartje uit op uw computer en print de tekst op het goede formaat, uit. (Experimenteer eerst een beetje met verschillende lettertypes. In de tekst schrijft u natuurlijk de naam van de baby, het geboortegewicht, de geboortedatum, informatie over bezoekuren, telefoonnummer, adres, enzovoorts
  • Plak de tekst in het kaartje met fotolijm.
  • Hou steeds rekening met de afmeting van envelopjes

Als u helemaal tevreden bent kunt u het kaartje laten uitprinten bij een winkel waar u fotokopieën kunt laten maken. U kunt natuurlijk kiezen voor wit papier, maar ook voor papier met een kleurtje. Kies voor stevig papier of licht karton.

Zelf een geboortekaartje maken, online

Ook online kunt u zelf geboortekaartjes maken. U maakt dan gebruik van online software en een bestelknop. Als u tevreden bent besteld u de kaartje en betaald u een bedrag per 50 kaartjes. Het gaat hier dus om drukkerijen die online hun kaartje aanbieden, en u zet ze zelf alvast in elkaar. Dit is handig als u vanuit huis de kaartjes wilt bestellen. Vermoedelijk worden ze snel bezorgd.

U stelt het kaartje dan samen uit bepaalde standaard voorbeelden, past de plaatjes aan naar uw smaak en voegt de tekst toe. De kaartjes worden dan na aankoop bij u thuis afgeleverd.

Na de geboorte, kraamperiode en die extra kilo's…

De kraamdagen zijn voor de meeste mensen hele bijzondere dagen. Moeder moet nog bijkomen van de geboorte van de baby, maar er is veel bezoek en iedereen komt het kindje bewonderen. Als alles goed gaat met moeder en kind, is het echt genieten. Na de kraamtijd kan het zijn dat moeder wat extra kilo's heeft overgehouden die ze graag kwijt wil. Als u na een zwangerschap bent aangekomen en wilt afvallen, lukt dit vaak beter als u borstvoeding geeft. Maar veel vrouwen zijn ook na die periode nog niet alle overtollige kilo's kwijt. Wilt u ook dan afvallen kijk dan ook eens bij: Afvallen

Geboortekaartjes bewaren

als u de geboortekaartjes verstuurd vergeet dan niet ook een aantal voor uzelf te bewaren. U kind zal u er later dankbaar voor zijn.