World records book

Het World Records Book wordt voluit het Guinness book of records genoemd. In het World Records Book staan alle belangrijke wereldrecords vermeld, dit kan varieren van de kleinste mens ter wereld tot aan belangrijke sport prestaties of bizarre prestaties, en alles wat er tussenin zit. Het Book of Records is wereldberoemd geworden.

Genness book of records schrijft men vaak, maar correct gespeld moet het Guinness Book of Records zijn. U kunt dit boek kopen bij: Bol.com Zoek naar: World Records.
Het idee om wereldrecords te verzamelen in een boek, ontstond in 1951, toen de directeur van de bierbrouwerij Guinness, genaamd Hugh Beaver, in het café een gesprek had over de snelste vogel ter wereld. Wat zou de snelste vogel ter wereld zijn? Door het gesprek, wat ontaarde in een discussie, kwam hij op het idee om een boek samen te stellen met leuke, boeiende, interessante, vreemde records. In 1955 kwam het eerste deel van het Guinness World Records uit. Hij maakte daarbij dankbaar gebruik van de verzamelde gegevens van een bedrijf in Londen wat al jarenlang feiten en gegevens verzamelde, waardoor records gebundeld konden worden. Het boek was direct een bestseller. Elk jaar komen nieuwe records in het boek te staan en er komen ook steeds nieuwe records bij.

Wat mensen zoal doen om records te breken of te zetten

Guinness book of records

In het Guinness book of records staan vele opmerkelijke records. U kunt werkelijk intens genieten van de ontelbare records die zowel door mens en dier worden behaald. Ook worden oude records verbroken. Wat dacht u bijvoorbeeld van de 'wie heeft grootste verzameling radio's' of 'wie heeft de langste wandeling ooit gemaakt', en 'wie heeft ooit het langste gewandeld met een tafel tussen zijn tanden?' Ook kunt u lezen wie de langste man ter wereld is, en de kleinste. Wie de langste benen heeft en wie de grootste voeten, en wie heeft de meeste vingers en tenen? U kunt rekenen op ontelbare opmerkelijke records, voorzien van veel informatie en foto's. Het Guinness book of records is een prachtig cadeau, een geweldig interessant en vermakelijk naslagwerk, en altijd een succesnummer om te lezen, te kopen en te geven.

Guinness World Records Day

Elk jaar wordt er een Guinness Book of Records dag gehouden. Er worden die dag wereldwijd veel nieuwe records uitgevoerd of gebroken.

Gamers editions

Er is ook een Gamers Editie van de records. Leker gamen en ondertussen vele wereldrecords leren kennen.

Bronnen: guinnessworldrecords.com, wikipedia