UGG boots, wat maakt UGG laarzen bijzonder?

Uggs van schapenvacht kopen. Ugg laarzen en schoenen zijn nog steeds enorm populair. Het zijn sterke, warme laarzen, vaak gemaakt van schapenleer. Met bont gevoerd. De originele UGG boots zijn van leer met de wollen vacht aan de binnenkant. Ze zijn stoer maar zeer mooi vormgegeven.

Echte Uggs zijn niet goedkoop maar wel zeer mooi en warm. Meestal betaal je voor deze leren laarzen tussen de 120 en 300 euro. Hoe herken je echte of nep Ugg?

Ugg nep of echte?

UGG werd zo'n succes dat er al snel meer schoeisel van het merk op de mark kwam. Schoenen voor volwassenen, jongen en kinderen, maar ook schoeisel van wol en stof. Niet alle UGG zijn dus van leer. De zomer collectie is van dunner materiaal. Het is een prijzig schoenenmerk maar de leren laarzen gaan wel enkele jaren mee en ook tweedehands leveren ze vaak bij verkoop nog een aardig bedrag op. Dat komt omdat ze populair zijn maar ook omdat ze niet snel slijten. Er worden veel nep Uggs verkocht. Je kunt leren onderscheiden of ze echt of nep zijn. Koop in elk geval de echte Uggs. Bekijk de echte UGG meteen bij het populaire Zalando

Namaak UGG herkennen

Helaas zijn er ook aardig wat namaak UGG op de markt gebracht. Deze zijn niet legaal en het is verboden deze te verhandelen als echte UGGs. Het grote nadeel aan deze namaak laarzen is dat ze lang zo sterk niet zijn maar wel vaak te duur verkocht worden. Het merkje wat erop genaaid zit is een replica van het origineel, maar er staat Australië of Nieuw Zealand als afkomst op. Onder de zool zit geen logo en ze zijn niet in China gemaakt maar in Nieuw Zeeland of Australië. Tegenwoordig zijn de nep Ugg op het oog zo echt, dat ze echt lijken. zelfs het merkje wordt nagemaakt en de R op de zool.

Echte Uggs herkennen

  • Op het merkje staat Ugg Boots Australië Made in China
  • Echt leer en van echt schapenbont. Het bont is crèmekleurig.
  • Onder de zool staat een R teken (te vergelijken met het copyright teken)
  • De zool is flexibel en niet stug
  • Ze worden in China gemaakt, dus onderaan het merkje staat 'Made in China'
  • Het maatlabel is ingenaaid en er zijn geen stiksels dwars door het bont heen
  • U ruikt geen lijm
  • Overige (zie filmpje ook hier onder)

Echte Ugg, waar koopt u die?

Als u geen risico wilt nemen koopt u echte Ugg via een schoenwinkel en niet online. Via online websites wordt legio namaak aangeboden en voor de prijs van echte verkocht. Op de foto is het vaak niet te zien, pas als u ze thuisgestuurd krijgt ziet u het bedrog. Koop dus liever in een schoenwinkel of via een betrouwbaar adres online.

Filmpje over namaak UGG

Ook het bont in de namaak UGG is meestal geen bont maar namaak synthetisch bont, en grijs of wit anders van kleur. De echte Ugg hebben echt schapenbont wat enigszins crème van kleur is. Bekijk het filmpje om echte UGG te leren herkennen.