Twitteren

Twitteren. Wat is Twitteren? Hoe leer je twitteren? Wat is twitter? Twitter is een sociaal netwerk waar je korte berichten kunt plaatsen en lezen. 140 tekens lang mag een bericht zijn, net lang genoeg om iets te schrijven en een link te plaatsen. Miljoenen mensen nemen deel aan twitter. Je kunt andere twitteraars volgen en zij kunnen jou volgen. Twitter is handig, snel en leuk. Je leert nieuwe mensen kennen en je kunt je website laten zien. Twitter is ook vooral heel handig om zakelijk succesvol te worden. Je kunt het zo breed en interessant of leuk niet verzinnen of twitter is er als eerste bij.

Twitter account

Als je een account hebt aangemaakt, kan je beginnen met berichten plaatsen. Je bericht mag niet langer zijn dan 140 tekens. Waarom niet? Omdat het geen blog is, maar een methode om snel berichten te verzenden. Bovendien zouden langere teksten al snel niet meer allemaal gelezen worden en gaan vervelen. Juist de kracht van korte teksten, heeft twitter groot gemaakt. In dat korte bericht kan je ook een link plaatsen, bijvoorbeeld naar je website of naar een filmpje op youtube of naar een product.

Twitteren in het Nederlands

Je kunt bij twitter ook gewoon in het Nederlands twitteren. Het is dan gemakkelijk om Nederlandse twitteraars te zoeken en die te volgen. Veel mensen twitteren echter in het Engels, omdat twitter wereldwijd bekend is geworden.

Followers krijgen, tips

Als je een account op twitter hebt wil je ook graag followers krijgen. Tips om followers te krijgen:

  • tweet over dingen die mensne interesseren
  • gedraag je netjes op twitter
  • zoek mensen die wilt volgen, een deel daarvan zal jou terug gaan volgen
  • vergeet niet om berichten van anderen te retweeten, dat vinden mensen fijn en dan gaan ze je volgen
  • Wil je veel followers op twitter, neem dan Tweetadder. Lees het artikel: Tweet Adder, wat is dat?