Tuinieren leren, tips voor een mooie tuin

Tuintips van een echte hovenier met jarenlange ervaring, dat kan iedereen die van een mooie tuin houdt wel gebruiken. In voorjaar en zomer zijn we vaak druk met tuin en balkon, maar wist u dat de planten die u bij de tuincentra worden verkocht helaas vol gif zitten? pesticiden die direct in verband gebracht worden met het krijgen van adhd en andere stoornissen. Koop dus biologische planten en besef: u ziet het gif op tuincentra planten niet, maar het zit er wel.

Kijk eens bij: Praktische Tuintips voor een handleiding om uw tuin schitterend te maken. Kies echter wel voor biologische planten en breng daarmee de echte natuur terug in uw tuin.

Tuinieren, waar moet u op letten? Hoe krijgt u een mooie tuin? Hoe moet u planten verzorgen? Tips om uw tuin mooi te maken. Onkruid verwijderen, snoeien, een mooie tuin aanleggen. Iedereen die een tuin heeft wil vroeg of laat iets moois van de tuin maken. Maar zonder kennis van tuinieren lukt dat meestal niet. Een hovenier inhuren is een prijzige kwestie. Waar vind u een goed boek om uw tuin optimaal te leren verzorgen, aanleggen en onderhouden?

Hovenier en tuinexpert J. de With heeft een heel praktisch en overzichtelijk e-boek geschreven over het aanleggen en onderhouden van uw tuin. Ook komen aan bod hoe u compost moet maken, hoe u snoeien moet, hoe u bepaalt wat voor grond uw tuin heeft, welke planten het goed zullen doen in uw tuin, hoe u een vijver kunt aanleggen, en verder alles wat u maar weten moet over het aanleggen en eenvoudig onderhouden van een prachtige tuin.

Biologische planten

Koop echter wel biologische planten. De pesticiden op de planten van tegenwoordig zijn zo smerig dat het te veel risico met zich meebrengt om bij tuincentra planten te kopen. Niet zolang geleden werd bekend gemaakt dat een vlinder die op planten uit tuincentra gaat zitten in uw tuin, een paar minuten later een paar honderd meter verderop dood neer kan vallen. Wat voor die vlinders dodelijk is, is voor u en uw kinderen ook smerig. Onderzoeken brengen de toegenomen aandoening adhd en stoornissen in het autistisch spectrum, steeds vaker in verband met de giffen die tuincentra op planten gebruiken en verkopen.

Biologische planten

Onbespoten planten bevatten deze giffen niet.