Trekking staatslot, hoe gaat dat?

Staatsloterij. Maandelijks is er een trekking van de staatsloterij. Dan worden de winnende nummers door een notaris getrokken. U kunt elke maand meespelen, tot aan de oudejaarsloterij aan toe. Wat kost een staatslot en hoe kunt u winnen?

U kunt elke maand mee spelen in de staatsloterij. U kunt kiezen uit een heel lot met jackpot, of een heel lot zonder jackpot. Ook kunt u kiezen voor een vijfde lot, dit kost vijf keer minder en geeft recht op een vijfde deel van de prijs die op het lot valt.

  • U kunt staatssloten kopen voor 15 euro per volledig lot met jackpot. Ook wel een heel lot genoemd.
  • U kunt ook een staatslot kopen zonder jackpot, dan kost een lot 13 euro.
  • U kunt een 1/5 (een vijfde) lot kopen, met jackpot kost het 3 euro
  • U kunt een 1/5 (een vijfde) lot kopen, zonder jackpot kost het 2,60 euro

Prijs gewonnen?

Als u een prijs gewonnen heeft kunt u het bedrag tegen inlevering van het staatslot ophalen bij het adres waar u het staatslot gekocht heeft, bijvoorbeeld bij de Primera of een sigarettenwinkel. Grote bedragen kunt u uiteraard niet op die manier innen. Op het lot en op de website van de staatsloterij kunt u lezen hoe u grote bedragen moet innen. Elke maand trekt een notaris de winnende lotnummers.

Straat Staatsloterijen

Als u genoeg te besteden heeft en u wilt het erop wagen dan kunt u een straatje staatsloten kopen. U koopt dan verschillende loten met alle eindcijfers die er zijn. Omdat er altijd een van de nummers getrokken zal worden wint u altijd iets. Dit maakt de kans om te winnen een ietsjespietje groter. U krijgt geen korting op een straatje loten maar u weet dat u in elk geval dat u iets zult winnen, al is het maar een tientje of een paar tientjes.

Oudejaarstrekking

Op oudejaarsavond spelen zeer veel mensen mee met de staatsloterij oudejaarsloterij. Iedereen hoopt om het nieuwe jaar als multimiljonair te starten. U kunt maximaal 27,5 miljoen euro winnen, belastingvrij!