Stop met roken tips!

Stoppen met roken, dat is eigenlijk de wens van elke roker. De verslaving aan roken lijkt hardnekkig, maar toch is deze geheel psychisch. U bent lichamelijk nauwelijks verslaafd. Die verslaving die u zo moeilijk vindt om te stoppen, is mentaal. Als u stopt denkt u misschien nergens anders meer aan. Voor uw gevoel wordt u gel zonder sigaret, toch zijn er duizenden mensen per jaar die ineens de knop om weten te zetten en zonder moeite met roken stoppen. Hoe kan dat? Wat zijn de tips?

Ik ben een ex roker. Jarenlang rookte ik meer dan een pakje sigaretten per dag, en als ik een avondje uit was rookte ik met gemak twee pakjes op een avond. Ik was geheel verslingerd aan roken, een echte verslaafde, en bij vrijwel elke sigaret dacht ik: ooit ga ik stoppen. Eigenlijk vond ik roken niet eens meer lekker. Het enige wat ik lekker vond dat ik zodra ik een sigaret opstak geen last meer had van die afschuwelijke geestelijke onthoudingsverschijnselen, die al vrij snel na elke sigaret weer op kwamen zetten. Dat had ik toen niet door. Ik dacht dat ik rookte omdat ik het lekker vond om giftige rook in te ademen, maar later besefte ik pas dat ik niet het roken lekker vond, maar het nare gevoel dat roken wegnam, dat vond ik prettig. Het is net als dorst hebben. Als je vreselijke dorst hebt vind je eigenlijk alles wat je drinken kunt wel lekker, water, limonade, cola, het maakt je niet uit. Als die vervelende dorst maar weggaat. Zo is het ook met roken. Je rookt om de dorst of zucht naar nicotine te lessen. Sigaretten nemen dat verlangen weg. Daardoor lijkt roken lekker.

Tips stoppen met roken

De Gemakkelijke Stoppen met Roken Methode helpt rokers de knop om te zetten. Eric Eraly is een stoppen met roken-Guru die duizenden mensen van het roken heeft geholpen door het omzetten van de knop. Hij was als expert op dit gebied te gast in tv programma's van Astrid Joosten en Goedele Liekens. Hij biedt u meer dan tips. Hij biedt u een mentale verandering, het omzetten van de knop.

Nas4jH

Elke keer als u een trekje neemt van een sigaret, trekt die sigaret een stukje van uw leven af

De knop omzetten

Enfin, ik was dus een roker, en ik had al vele pogingen ondernomen om te stoppen. Het lukte me soms tijdelijk, terwijl ik voor mijn gevoel door een psychische afkick-hel moest. Uiteindelijk verdween dat ellendige gevoel na maanden, en dan telde ik trots de dagen, en maanden dat ik al gestopt was. Elke dag was ik nog met roken bezig in mijn hoofs. En na een tijdje begon ik toch steeds weer opnieuw met roken. Dan voelde ik me korte tijd gelukkig, daarna begon de wens om te stoppen weer aan me te knagen. Op een dag ging de knop om, en het kostte me helemaal geen moeite om te stoppen, maar hoe kon dat?

De knop omzetten, maar hoe?

Roken is een psychische verslaving. Geestelijk dus. Zodra je stopt begint het ellendige gevoel dat elke roker kent die wel eens geprobeerd heeft te stoppen. Op een dag kwam ik zomaar ineens op de hartbewaking terecht. Ik had geen infarct maar het scheelde niet veel. Toen ging ineens de knop om. Ik nam me voor nooit meer te roken en geen moment heb ik ooit nog naar een sigaret verlangd. Geen ontwenningsverschijnselen, geen verlangen meer naar sigaretten, geen gevoelens waar ik geen raad mee wist. Ik bleef gewoon mezelf, ik voelde me vrij van het ellendige roken en ik had nergens last van. Blijkbaar had ik een deel van mijn hersenen in actie gezet die het verslaafde deel had uitgezet. De knop omzetten, bedoel ik. Maar hoe werkt dat? Stoppen met roken door de knop om te zetten, is geen droom, geen sprookje, maar een methode om uw hersenen op de goede manier voor u te laten werken. Mij is dit spontaan overkomen, maar niet om de goed reden. Ik was bijna dood. Roken maakt enorm veel slachtoffers, ieder jaar, elke maand, elke dag, ieder uur. Wilt u stoppen met roken? Geef uzelf dan een eerlijke kans, en lees eens goed bij: De Gemakkelijke Stoppen met Roken Methode