Socom reeks

Socom is een third persons shooter game op (alleen) de Playstation. Socom I is gemaakt door Zipper Interactive en Sony gebruikte deze game als eerste internetgame voor de Playstation 2, met headset om spelers via een microfoon opdrachten te geven. Socom II wordt door velen gezien als de Socom met de beste mappen. In Socom III kun je met een Seal team tegen computer bots spelen, maar ook in rooms tegen andere spelers. Ook voor de PSP zijn verschillende Socom games uitgekomen. Kijk eens rond bij: Bart Smit online

Het meest recente spel is Socom Confrontation met HD kwaliteit spelomgeving. Sommige mappen zijn zo goed vormgegeven dat het lijkt alsof het echt is. Dit spel is gemaakt door Slant Six Games. Zij zijn bekend van tactische games en minder van interactieve internet netwerk games. Zo zijn de mappen prachtig maar de spelkwaliteit laat af en toe wat te wensen over.
De spelfiguren kunnen bij Zipper tijdens het rennen bijv. gewoon schieten, dat kan bij Slant Six niet. Uitermate irritant.
Wat Slant Six goed heeft gedaan, is het geluid. Iedere speler krijgt zijn eigen geluid te horen. Als het spannend wordt, dan krijg jij (en alleen jij) een spanned geluid te horen. Ook geluid van andere spelers (voetstappen, herladen van geweer, e.d.) en het horen praten van andere spelers als je er in de buurt bent, is fantastisch gedaan. Het is net echt.
De mappen CrossRoads, Desert Storm en Frostfire komen overigens uit Socom I en II.
Iedereen wacht nu op Socom IV, hopelijk weer van Zipper Interactive.

Inmiddels is er ook een eigen taal ontstaan die gesproken wordt door Socom gamers:

  • - WP: well played
  • - GG: good game (VGG: very good game)
  • - bij de bomplek: hier heeft de tegenstander zich genesteld (Fallen)
  • - op de berg zit iemand te snipen (Fallen)
  • - in het hostage huis (Desert Storm)
  • - in de toren zit er een (Crossroads).

Wil je een peek hebben van de grafische kwaliteit van de mappen? Kijk eens bij Crossroads: