Scooter. Prachtige scooters op een rij

De Scooter is weer helemaal hip. Geloof het of niet maar nog geen dertig jaar geleden was de scooter een vervoersmiddel voor oude mannetjes en oude vrouwen, die hun boodschappen kwijt wilden op hun brommertje. De scooter hield lekker je benen droog en je boodschappen die tussen je voeten lagen of zo. Dat is tegenwoordig heel anders. De Scooter is 'je van het' bij jongeren. Scooters zijn gewoon mega hip. Ben je zestien? Dan wil je je rijbewijs halen en de scooter op, toch?

Scooters zijn handig om je snel te verplaatsen. De fiets wordt ingeruild voor een scooter zodra een zestienjarige een scooter heeft, en het rijbewijs wat daarbij hoort natuurlijk. Voor Scooters die sneller kunnen dan 45 km per uur, is een helm verplicht. De scooter is namelijk wel een kwetsbaar vervoersmiddel. Jongeren komen op een Scooter sneller betrokken bij een ongeval dan met andere vervoersmiddelen. De snelheid speelt daar zeker een rol bij. Ook als je zonder helm rijdt, heb je veel meer kans op ernstig letsel. Een Scooter rijden met helm wordt dan ook met nadruk aangeraden. Wil je alvast een paar mooie scooters bekijken? Neem dan meteen even een kijkje bij: Kijk eens rond bij: Neckermann

Kijk voor exclusieve betaalbare Scooters, verkrijgbaar bij: Neckermann

Scooterrijbewijs halen?

Als je 16 bent mag je in principe rijden op een brommer of Scooter. Je mag dat echter pas wanneer je je brommer/Scooter rijbewijs behaald hebt. Het Scooter rijbewijs wordt ook wel rijbewijs AM genoemd. Je mag bijtijds beginnen met het nemen van theorielessen. Je mag examen doen zodra je 16 jaar bent. Voor Scooter en brommobiel moet je praktijkexamen doen. Het Scooter rijbewijs bestaat uit twee onderdelen:

  • theorie
  • praktijk

Wanneer hoef je geen Scooter rijbewijs te halen?

Als je al een autorijbewijs B hebt, of een motorrijbewijs A.

Populaire Scooters

Er zijn zeer veel populaire Scootermerken. Erg geliefd is bijvoorbeeld Vespa, IVA Lux, Retro modellen. Bella.