Schaatshulp, wat is dat?

Een schaatshulp is een geweldige uitvinding waarmee iedereen snel kan leren schaatsen, zonder gevaarlijke valpartijen. Al sinds mensenheugenis staan we op het ijs zodra de winter het toelaat, en vroeger gebruikte men wellicht een oude keukenstoel als schaatshulp, maar tegenwoordig is er de schaatshulp, een beter hulpmiddel om te leren schaatsen. Schaatshulp, wat is dat?

Een schaatshulp is een soort stang met een boogje aan de onderkant, welke in hoogte verstelbaar is en waarmee je op het ijs gemakkelijk je evenwicht kunt bewaren. Schaatsen leren wordt ineens gemakkelijk en blauwe plekken hoef je op het ijs niet meer op te lopen. Schaatsen leren hoort bij onze cultuur. Al eeuwenlang zijn we mensen van het ijs. Tegenwoordig zijn we niet meer afhankelijk van natuurijs. Schaatsbanen zorgen ervoor dat we al vroeg in het najaar kunnen genieten van schaatspret.

Schaatsen in 1940

Schaatshulp, hoe werkt dat?

De schaatshulp geeft steun en balans op het ijs. Vroeger gebruikte men hiervoor een houten keukenstoel. Op zich effectief maar lang zo handig niet als de schaatshulp. Omdat de schaatshulp in hoogte verstelbaar is, is hij geschikt voor jong en oud. Schaatsen leren gaat vanzelfsprekend dankzij het apparaat, wat speciaal ontworpen is om te leren schaatsen. Vallen komt niet of nauwelijks voor. Daardoor is de beginnende schaatser minder bang en kan hij/zij vrijer bewegen. Zo is het krabbelen snel voorbij. Na korte tijd krijgt elke beginnende schaatser de slag te pakken en vervolgens leert men schaatsen zonder de schaatshulp. Echt een heel fijne uitvinding, en niet duur. Ook leuk als wintercadeau.