Rode huid of rosacea, wat helpt er tegen?

Een rode huid of rosacea. Een rode huid. Op de wangen, neus, voorhoofd, kin… Als u last heeft van rosacea kunt u daar veel hinder van ondervinden. Met name mensen met een lichte huid kunnen last hebben van de rode huid bij rosacea of acne rosacea. De huid kan ook rood zijn op andere plaatsen op het lichaam, zoals op de borst, nek of oren. Wat kunt u er tegen doen? Met de huisarts gaan praten en veel lezen over gezond leven.

Rosacea kenmerkt zich door een opvallende rode huid, vaak in het gezicht. Ook kan de huid pukkelig zijn. De huid moet worden ontzien dus niet wassen met heet water, geen zeep gebruiken en irriterende stoffen vermijden. Wilt u meer weten over gezond leven kijk dan ook eens bij: Vitalis gezond leven

Rode huid

Een rode huid kan door van alles veroorzaakt worden. Van gewoon blozen, tot huidziekten. Daarom is het bij een rode huid die niet te verklaren is, met nadruk aan te raden om het door een arts te laten beoordelen.

Rosasea

Rosasea geeft een permanente rode (vaak geaderde huid) duidelijk zichtbaar, bijvoorbeeld op de wangen. De huisarts zal deze aandoening snel herkennen en u verder kunnen helpen.