Artikelen of recensies schrijven

Recensies of artikelen schrijven is niet zo moeilijk, en je kunt er geld mee verdienen. Ten eerste kan je over elk onderwerp wel een recensie of artikel schrijven. Hoewel je bij het schrijven van een recensie meestal al snel aan jouw mening over een boek of film of toneelstuk denkt, is het natuurlijk niet zo beperkt als dat. Schrijf bijvoorbeeld gerust eens een recensie over de auto waarin je dagelijks rijdt, de fiets of scooter die je graag zou willen hebben of over het restaurant waar wel eens gegeten hebt. Recensies schrijven is breed.

Geld verdienen met artikelen schrijven is tegenwoordig voor iedereen mogelijk geworden, dankzij internet. Wil je geld verdienen met het schrijven van artikelen of recensies, plaats je teksten dan op de website van: Infonu.nl

Infonu.nl, wat zijn de voordelen?

De voordelen van Infonu.nl zijn groot ten opzichte van andere websites waar je artikelen plaatsen kunt:

 • Je ontvangt 50% van de advertentie inkomsten Adsense
 • De site trekt veel bezoekers
 • Je mag links in je artikelen plaatsen, deze moeten gerelateerd zijn aan het onderwerp van je artikelen en mogen geen (affiliatelinks of op een andere manier commercieel) zijn
writing.jpg

Schrijven als thuiswerk: Gratis inschrijven bij Infonu.nl (Nederland en België)

Artikelen schrijven, hoe pak je dat aan?

Artikelen schrijven is leuk en eigenlijk niet zo moeilijk. Het vergt wel een beetje gevoel voor helder schrijven en het is mooi meegenomen als je je mening goed kunt formuleren. Hoe zorgvuldiger een artikel geschreven worden, hoe meer mensen ze zullen lezen. Artikelen die je zoal kunt plaatsen zijn:

 • boekverslagen die nog op je computer staan
 • recensies of filmverslagen
 • werkstuk (opdelen in meer artikelen levert meer op)
 • opstellen
 • en uitwerkingen van opdrachten voor school
 • nieuwe artikelen

Wat niet mag?

Je mag geen teksten van anderen overnemen. Je moet het dus zelf geschreven hebben. Het mag ook nog nergens op een andere site geplaatst zijn. Het moet dus van jezelf zijn en door jezelf geschreven. Dit wordt gecontroleerd dus hou het origineel.

Hoe schrijf je een nieuw artikeltje?

 • Verzin een onderwerp, een beetje zoals je vroeger een opstel schreef
 • In de inleiding van het artikel schrijf je informatie over het onderwerp van het artikel. Waar gaat het over? Wat zijn de algemene gegevens over het onderwerp? Noem enkele belangrijke punten waar het artikel over zal gaan… Zet er een paar vragen in. Als je artikel bijvoorbeeld over katten gaat zet er dan bij in je inleiding: Hoe oud kunnen katten worden? Of waarom spinnen katten? Of als je artikel over hoofdpijn gaat Wat is hoofdpijn? (enzovoorts) Met dat soort vragen maak je het jezelf makkelijker om die vragen in het artikel per alinea te beantwoorden. Je kunt natuurlijk ook een hele serie artikelen schrijven door het stellen van vragen, dus elk artikel gaat over een slechts een vraag die je in het artikel wilt beantwoorden, bijvoorbeeld:
 • Waarom spinnen katten?
 • Hoe oud kan een kat worden?
 • Welke raskatten bestaan er allemaal?
 • Wat is goede voeding voor een kat?
 • Nieuwe kat, wat voor spullen heeft u nodig?
 • Wat is migraine?
 • Wanneer is hoofdpijn ernstig?

En ga zo maar door. Elke vraag die je kunt stellen, kan een of meerdere artikelen opleveren. Schrijf artikelen over je hobby, of geef je mening, of over een product, of over ziektes, vakantie, huisinrichting, tv programma's, enzovoorts.

Na de inleiding van je artikel, geef je informatie en eventueel je mening. Je richt je daarbij op informatie over het voorwerp of onderwerp van je artikel. Ook belicht je de minder leuke kanten als die er zijn. Geef je mening en maak het niet mooier of slechter dan je het werkelijk vindt. Probeer objectief te zijn. Niemand heeft er iets aan als je in een recensies alleen maar schrijft 'ík vond dat boek niks aan.' Leg in zo'n geval uit wat volgens jou de zwakte van het boek is. Vertel wat je leuk, geweldig of juist niet goed aan een product vindt.

 • geef duidelijke redenen op waarom je iets vindt. Kraak een product niet blind af maar beredeneer waarom je kritiek hebt. Ben je juist enthousiast? Leg dan uit waarom je zo enthousiast bent. Als je duidelijke argumenten aanvoert voor je mening, kunnen mensen zelf gemakkelijker begrijpen waarom je tot je mening gekomen bent. Geef informatie over je onderwerp. Je kunt ook je eigen mening geven.
 • Geef tot slot je oordeel over het onderwerp (in het geval van een recensie), in enkele krachtige kernachtige zinnen. Ook hier: wees eerlijk. Iemands werk afkraken is gemakkelijk, maar smaken verschillen nou eenmaal. Probeer zowel positieve als minder sterke punten te belichten. Dan pas is een recensie objectief.

Artikelen of recensies schrijven, wat is beter?

Als je geld wilt verdienen met schrijven voor: Infonu kan je direct beginnen. Als het je niet meteen lukt om het goed te doen, krijg je hulp en tips van de administratoren om je artikels te verbeteren. Als je doorzet zal je snel wat geld gaan verdienen met deze website.

Tips voor artikelen

Een artikel kan over van alles gaan. Een recensies gaat meestal over een actueel product of actueel onderwerp. Bij een recensies schrijf je immers vaak over een product wat relatief nieuw is, en na een jaar kan dat product al verouderd zijn en wordt je recensie waarschijnlijk nog nauwelijks bezocht. Maar een recensies schrijven over pretparken, Disneyland, een vakantieadres, enzovoorts… blijven natuurlijk wel lang interessant om te bezoeken. Met artikelen zit het anders. Artikelen (artikelen lijken veel op opstellen) en ze kunnen over van alles gaan. Ze hebben ook een langere houdbaarheidsdatum. Je verdient dus vooral geld met artikelen die ook op lange termijn bezoekers trekken. Artikelen kunnen over elk gewenst onderwerp gaan, mits je je aan de regels van fatsoen houdt natuurlijk. Artikelen leveren op termijn dus meer bezoekers dan recensies. Daar staat tegenover dat je op een recensies over een nieuw product, een tijdje heel veel bezoekers kunt krijgen. Dat gaat ook op voor artikelen met nieuwswaarde. In elk geval: als je geld wilt verdienen met het schrijven van artikelen, volg dan de aanwijzingen in dit artikel op en ga lekker schrijven. Je inkomen zal maandelijks groeien als je een aantal goede artikelen hebt geschreven. Via de site krijg je tips en hulp om je inkomen op te bouwen.