Qnexa tegen obesitas?

Qnexa is een geneesmiddel tegen obesitas. Het gaat eigenlijk om een combinatie van medicijnen die al langer worden voorgeschreven. De combinatie van deze middelen maken dat mensen zeer snel gewicht kunnen verliezen. Tussen de 8 en ruim 14% van hun gewicht. Hoe werkt het? Wie mag het gebruiken, wat zijn de bijwerkingen en waar is Qnexa te verkrijgen?

Qnexa is op dit moment in Nederland nog nergens verkrijgbaar. Omdat er eerst nog meer onderzoek gedaan moest worden naar de veiligheid van het wondermiddel tegen obesitas, is er de afgelopen maanden een diepgaand onderzoek naar de werking geweest. Qnexa komt nog steeds als een wondermiddel uit de bus. De bijwerkingen vinden onderzoekers echter nog te risicovol. Bestaan er wel afslankpillen die werken? Jazeker. In Nederland is er momenteel een goed middel te verkrijgen tegen Obesitas, en dat is het succesvolle medicijn: Orlistat. Men kan kiezen uit 60mg orlistat (Alli) of 120mg orlistat (ook wel Xenical genoemd). Afvallen gaat dan aantoonbaar beter, en het is wetenschappelijk bewezen dat afvallen met dit middel sneller gaat. Zeker als je dat in combinatie gebruikt met een gezond dieet.

Wanneer is Qnexa in Nederland verkrijgbaar?

Het zal waarschijnlijk langer dan een paar jaar duren (gerekend vanaf april 2016), dus mogelijk in de zomer 2020 pas, voordat het op recept verkrijgbaar zal zijn. Dit is echter afhankelijk van de uitkomst van onderzoeken. De onderzoeken lijken gunstig uit te vallen en de kans dat Qnexa in Amerika wordt goedgekeurd, is groot. De hoogste dosis verhoogt de hartslag namelijk niet noemenswaardig en de lagere doseren verhoogd de hartslag helemaal niet. Ook heeft het middel waarschijnlijk een gunstige invloed op bloeddruk en het cholesterol gehalte. Bijwerkingen van Qnexa zijn bijvoorbeeld wel:

  • droge mond.
  • obstipatie.
  • tintelingen.
  • overige.

*

Ook zijn er zorgen over vrouwen die Qnexa zouden gebruiken en dan per ongeluk toch zwanger raken. Qnexa zou geboorteafwijkingen zoals een hazenlip kunnen veroorzaken. Mede daarom overweegt de FMA om Qnexa alleen goed te keuren voor oudere mensen (c.q. vrouwen) die geen kinderen meer kunnen krijgen.

Hoe werkt het?

De werkzame stoffen fentermine en topiramaat zorgen ervoor dat er minder trek in eten is, en men voelt zich sneller vol. Er is dus een stuk minder behoefte aan eten. Patiƫnten die het middel gebruiken hebben veel minder trek in eten en bovendien eten ze kleinere porties. Ideaal om af te vallen.

Bijwerkingen

De eerste groep die het middel gebruikt heeft bestond uit iets meer dan 3500 personen. Zij vielen veel af. Bijwerkingen zijn op dit moment duidelijker in kaart gebracht. Voorlopige onderzoeken geven aan dat de bijwerkingen beperkt lijken te zijn.

Fat.jpg

Steeds meer mensen worden te dik. Je kunt het lelijk vinden of mooi, ongezond is het altijd.

Qnexa

Qnexa neemt de honger weg. Lijnen wordt dan eenvoudiger en makkelijk vol te houden. Mensen vallen veel af als ze Qnexa gebruiken. Er zitten wel enkele haken en ogen aan het hele Qnexa verhaal, want het bevat werkende stoffen tegen epilepsie in combinatie met amfetaminen. Ook zou men er depressief van kunnen worden. Wat de bijwerkingen zullen zijn, zullen we af moeten wachten. Wetenschappers in Amerika zijn in elk geval enthousiast en lieten onlangs weten dat er veel positieve kanten aan dit nieuwe geneesmiddel tegen obesitas zitten, namelijk dat het de bloeddruk en de cholesterol in het bloed verlaagt. Dat zijn inderdaad heel interessante bijwerkingen, omdat obese mensen vaak hoge bloeddruk krijgen en ook kan een hoog cholesterolgehalte in het bloed vaker voorkomen bij de doelgroep. Toch kijk ik altijd argwanend naar de enthousiaste informatie zodra men het over een wondermiddel heeft. Qnexa wordt door de ontdekkers namelijk een wondermiddel tegen obesitas genoemd.

Qnexa kopen

Qnexa is helaas nog niet verkrijgbaar, maar volgens onderzoekers is het meer dan tweemaal zo goed werkzaak als het succesvolle afslankmiddel Xenical. Qnexa zal mogelijk over een jaar pas verkrijgbaar zijn in Europa, en dan is het nog maar de vraag of iedereen met obesitas dit middel mag slikken. Het zou verkrijgbaar zijn vanaf maart/april 2011 in Amerika, maar vooralsnog is het nog niet op de markt verschenen. Mogelijk zitten er naast de voordelen ook belangrijke nadelen aan, en als de gezondheidsrisico's te groot zijn, zal het middel wellicht met mate worden voorgeschreven. In oktober heeft de FDA het geneesmiddel geweigerd. Er moest eerst nog meer onderzoek gedaan worden naar de veiligheid. Het is nu wachten op de uitkomst van die onderzoeken. In elk geval chloort er hoop voor obese mensen, want de wetenschap blijft zoeken naar oplossingen tegen obesitas. Het lijkt nog een kwestie van tijd voordat obese mensen voorgoed geholpen kunnen worden.

Wat zit er in Qnexa?

Het bevat phetermine en topiramate. Phentermine bevat amfetamine (hiervan voelen mensen zich vaak opgejaagd en rusteloos) en topiramate wordt voorgeschreven aan epilepsie patiƫnten. De dosering speelt hierbij wel een rol. Het nieuwe middel tegen obesitas neemt het hongergevoel weg. Een combinatie van de genoemde medicijnen zorgt voor snel en veel afvallen. We zullen dit artikel updaten zodra er meer nieuws is over Qnexa.