Politieagent worden, hoe lukt dat?

Politieagent worden, wat komt bij de opleiding kijken en hoe lukt het u om alle testen te doorstaan? Veel mensen zouden graag politieagent worden, maar slechts een deel wordt toegelaten. Wat komt er bij kijken? Ten eerste moet u een vlekkeloos verleden hebben. Uiteraard is een strafblad niet gewenst en ook drugsgebruik, vaak te snel rijden of andere overtredingen, kunnen er voor zorgen dat u niet wordt toegelaten. Om door de keuring te komen zult u veel hebben aan de ervaring van anderen. Lees er dus veel over. Goede adviezen en tips vindt u bij: Politietest doorkomen

Filmpje Selectie politie deel A

Politie opleiding

Politieagent worden, bij de politie gaan… Maar hoe komt u door de politiekeuring? Niet alleen uw lichamelijke conditie telt. Om politieagent te worden heeft u ten eerste middelbare school nodig. Ook wordt een bacheloropleiding bij politiescholen vaak op prijs gesteld. (Bron: PHPLD.NL). Als u zich aanmeld bij een politieschool krijgt u les in verschillende onderdelen. Uiteraard leert u een en ander over de wet, over mensen en u krijgt les in technische zaken, zoals omgaan met computers en systemen. U leert het politievak kennen en kennismaken met de situaties waarmee u als handhaver van de wet te maken kunt krijgen. Om door de testen te komen moet u ook mentaal voorbereid zijn.

Politieagent worden, lichamelijke conditie

Als u politieagent wilt worden is een sportieve inslag gewenst. Regelmatig sporten en van sport houden is daarom mooi meegenomen. Een goede lichamelijke conditie is belangrijk voor een politieagent, maar ook een evenwichtige geestelijke gezondheid is belangrijk. Mede daarom wordt er ook naar uw achtergrond gekeken. Het vak als politieagent kan behoorlijk zwaar en intensief zijn. Waar wordt naar gekeken voordat u aan de opleiding beginnen mag?

  • Heeft u een smetteloos verleden?
  • Bent u niet gewelddadig?
  • Heeft u geen overtredingen met betrekking tot drugs?
  • Gedraagt u zich netjes in het verkeer?
  • Heeft uw familie een net verleden?

Als het allemaal in orde is kunt u tot de opleiding worden toegelaten. U moet dan eerst een soort toelatingsexamen doen.

Bron: PHDLD.nl