Papiamento. Leer Papiaments!

Papiamento of Papiaments is de taal die gesproken wordt op Aruba en de Nederlandse Antillen. De taal bevat invloeden van Spaans, Frans, Portugees, Nederlands, Engels en talen die in de omgeving gesproken worden… Het Papiamento is een rijke taal die ook in ons land populair is. Ook in de Nederlandse taal komen steeds meer woorden uit het Papiaments voor. Om kort te gaan is het ook wel een heel erg coole taal. Het klinkt lekker en bevat een eigen geschiedenis.

Papiamento leren is een belevenis, maar als je de Papiamento cursus volgt zal je ontdekken hoe snel je deze taal opneemt. Binnen korte tijd zal je in staat zijn om Papiaments mee te praten met vrienden die de taal beheersen. Het Papiaments wordt in Nederland steeds vaker gesproken. Maar niet alleen jongeren zijn geïnteresseerd in het spreken van de taal, ook vakantiegangers die op reis gaan naar Aruba of de Antillen. In de praktijk oefenen is met deze cursus niet zo moeilijk, in Nederland wonen genoeg Antillianen met wie je de taal kunt spreken. Ook op internet zijn contacten snel gelegd en is het heel erg leuk om Papiaments te kunnen begrijpen.

TGIpXp

Zinnen Papiaments

Met de cursus Papiamento cursus zal je snel in staat zijn om Papiaments te spreken. Eerst de meest voorkomende alledaagse zinnen, bijvoorbeeld in de vorm van het stellen van vragen en het geven van correcte antwoorden, begroetingen, boodschappen doen, gesprekken voeren over uzelf of de ander en allerlei andere zaken, de weg vragen… De cursus is zeer uitgebreid en met name gericht op het snel leren spreken van deze populaire tropische taal. Met behulp van luister en spreekoefeningen, leer je vloeiend Papiamento spreken.

Grammatica

Hoewel je vooral de taal leert spreken met behulp van CD's, leer je ook de belangrijkste de grammatica. Bij de cursus krijgt elke cursist een gratis DVD speler in de vorm van een discman. Dit is handig omdat je dan als je onderweg bent, en bijvoorbeeld ook 's avond in bed, kunt luisteren naar de luisteroefeningen.

Moeilijk?

Dankzij deze cursus is Papiamento leren niet moeilijk. Het gaat spelenderwijs en door middel van slim opgezette oefeningen. Een echte aanrader voor iedereen die deze taal wil leren, bijvoorbeeld omdat:

  • je dat altijd al wilde en/of
  • je op vakantie gaat naar Aruba of de Antillen en/of
  • je vrienden Papiaments spreken en je de gesprekken wilt begrijpen en er aan deelnemen en/of
  • je het nodig hebt voor je werk