Online geld verdienen in 7 stappen

Je hoort enorm veel over geld verdienen op internet. Allemaal leuk en wel, maar wat werkt nou eigenlijk echt? In principe werkend e meeste beende methodes om geld te verdienen wel, maar het probleem is, dat het enorm langzaam gaat. Geld verdienen online, je hoort er veel over maar de meeste mensen lukt dit niet. Waarom niet? Eenvoudig omdat het moeilijk is.

Er wordt veel geschreven over online geld verdienen. De een belooft je bakken met geld en de ander belooft je slapend rijk te worden. Geen van beiden zijn realistisch. Online geld verdienen is hard werken, en jarenlang opbouwen. Dagelijks bezig zijn en veel up-to-date houden. Er zijn veel manieren om het te proberen, de bekendste zijn:

  • Google Adsense
  • Kopen/verkopen via Marktplaats bijvoorbeeld
  • e-book schrijven en proberen te verkopen
  • online cursus geven in hetgeen jij goed bent
  • videocursus maken
  • dropshipping
  • enzovoorts

Affiliate marketing

Het principe van affiliate marketing is heel simpel. Het komt er op neer om zoveel mogelijk mensen producten aan te bieden, dat kan via artikelen of via twitter of andere sociale media. Er zijn mensen die hier goed mee verdienen, maar je hebt dit echt niet in een dag, een week, of in een maand voor elkaar. Je moet hier enkele jaren voor uittrekken om een redelijk inkomen op te bouwen.

Multi Level Marketing

Een korte beschrijving hoe je met MLM via bijvoorbeeld Global Domains International (GDI) kan starten om een inkomen voor het leven op te bouwen. Een "residual income" zoals zij dat noemen. Dit is een van de voorbeelden van MLM oftewel multi level marketing. Het wil zeggen dat elke keer als jij zorgt dat iemand ook een domeinnaam neemt bij Global domains international, jij daar een commissie voor krijgt. Toch is dit niet hetzelfde als affiliatemarketing, waarbij je ook een commissie ontvangt over verkopen. Bij GDI zoek je mensen die graag een eenvoudige eigen website willen hebben. Ze kopen een .ws domeinnaam + software wat online te gebruiken is, om via GDI meteen hun eigen website te maken. Dit kost per aankoop 10,- dollar per maand. Van elke 10,- per maand ontvang jij 1,- per maand. Heb je dus 100 mensen succesvol gestimuleerd om een eigen website bij GDI te kopen, dan ontvang jij daarover 100,- per maand, elke maand, zolang als die mensen hun website willen behouden en betalen. Maar het leukste van GDI is dat alle mensen die jij aanbrengt, ook weer mensen gaan aanbrengen en jij ontvangt over die aankopen opnieuw 1,- per maand per persoon. Als iedereen die jij hebt aangebracht dus ook een persoon zou aanbrengen, dan zou je al 200,- per maand ontvangen. Brengen mensen drie, vier of meer personen aan, ontvang jij dus steeds meer euro's per maand. De kracht GDI zit hem dan ook in het vermeerderen. Het is een goed werkend systeem, het enige lastige vind ik: hoe vind je mensen die ook een .ws website willen hebben voor 10,- per maand?

Dropshipping

Bij dropshipping verkoop je producten van een ander via jouw webshop of via jouw social media. Je mag zelf de prijs van producten bepalen. Stel dus dat je T-shirts verkoopt van een dropschipbedrijf in Duitsland, en het bedrijf vraagt aan hun klant 12,- per T-shirt. Jij verkoopt het shirt in jouw winkel voor 15,-. Je hebt dan 3,- verdiend, namelijk het verschil tussen hun en jouw prijs. Het mooie aan dit systeem is dat je alleen maar de plaatjes in je shop aanbiedt, het bedrijf pakt het voor je in en zorgt voor de verzending en afhandeling tussen klant en het product, het enige wat jij doet is reclame maken voor jouw webshop en je verdient dus het verschil in prijs. Je hoeft dus geen producten in te kopen, en je krijgt de producten zelf zelfs nooit in handen.