Nep Chanel tassen, hoe herken je fake?

Chanel tassen en kleren, zijn weer helemaal hip. Hoe herken je nep Chanel? Chaneltassen, kleding en sieraden, zijn weer helemaal in. Er is ook veel nep Chanel te verkrijgen. Chanel is het merk van CoCo Chanel. Ooit was het een klein winkeltje waar hoeden werden verkocht. Nu is het een beroemd Frans haute couture modehuis en de echte Chanel spullen zijn peperduur. Er zijn veel nep spullen in omloop, dus wees op je hoede.

Chanel tas kopen? Tassen, kleding, parfums, accessoires… Het modehuis van Chanel werd in 1909 al gevestigd in Parijs en ook in 2010 is het merk ineens weer helemaal hip onder jongeren. Een echte Chaneltas kost echter al snel meer dan 800,-. Voor de meesten mensen is dat niet te betalen. Daarom wordt er erg veel nep Chanel te koop aangeboden. Omdat de echte spullen van Chanel zo duur zijn, en onbereikbaar voor de meeste mensen, is het zelfs een trend geworden om nep te dragen. Lekker showen met je nep Chaneltas, en voor weinig geld. Nep Chaneltassen (en kleding) fabriceren en verkopen is echter verboden.


Fake Chanel herkennen

Nep Chaneltas herkennen

Coco Chanel zei altijd ‘De beste dingen in het leven zijn gratis, de op een na beste dingen zijn duur’. Een nep Chaneltas kan heel veel op een echte tas of handtas lijken, waar moet je op letten? Er zijn enkele kenmerken waar je op kunt letten. Het is wel zo dat fabrikanten van nep steeds handiger worden in het verdoezelen van deze kenmerken. Als je een echte Chaneltas wilt kopen, koop het dan in een winkel waar ze de echte spullen verkopen en niet via internet. Enkele kenmerken van nep zijn:

  • Een goedkope Chaneltas (of goedkope kleding van Chanel) is vrijwel altijd nep. Waarom? Omdat Chanel dure materialen gebruikt. Ook tweedehands zijn spullen van Chanel nog waardevol en leveren gemakkelijk nog de helft of een derde van de aankoopprijs op. Dit wil niet zeggen dat je nooit geluk kunt hebben. Er kan best eens een goedkope tweedehandse tas van Chanel worden aangeboden. Het zijn alleen uitzonderingen. Worden de kleren of tassen dus lekker goedkoop aangeboden, dan is de kans niet groot dan het een echte Chanel is.
  • Let op de materialen. Chanel gebruikt echt leer, hoge kwaliteit kalfsleer of ander leer, en uiteraard geen namaakleer, geen namaak suède of plastic. Tassen van de Cambon lijn zijn uitsluitend van zeer goede kwaliteit kalfsleer gemaakt. De Cambon tassen zijn in Italië gemaakt, niet in Frankrijk. Coco Cabas lijn is ook in Italië gemaakt, niet in Frankrijk. Deze tassen kunt u alleen bij Chanel zelf kopen en nergens anders (behalve tweedehands misschien). Ze zijn nieuw dus ook niet te koop via websites.
  • Namaaktassen hebben soms een dog tag, een bungelend CC logo. Dat is niet te vinden bij de echte producten.
  • Echte Chaneltassen hebben een echtheidskaart. Bewijs van echtheid.
  • Echte Chanel is erg duur, namaak Chanel heeft een leuk prijsje.
  • De kwaliteit van namaak Chanel is gewoon niet supergoed. Terwijl de echte Chanel tassen werkelijk pico bello in elkaar zitten.
  • Echte Chanel tassen en portemonnees hebben een hologram sticker sinds 1994. De nummers op de hologram sticker komt overeen met het nummer op de speciaal bijgeleverde identificatie kaart (echtheid bewijs) die bij de echte tas geleverd wordt. De hologram stikker is niet uit de tas te verwijderen zonder hem te scheuren. Ook dat is om fraude tegen te gaan.
  • De bijgeleverde stofzak van Chanel is zwart met alleen het woord Chanel erop. Maar de stof is van zeer goede kwaliteit. Is het dun materiaal en zwak bedrukt, dan is het namaak.