Milly Boele, niet meer in leven

Milly Boele is dood. Meegenomen door haar buurman, de agent Sander V., die haar in zijn huis van het leven heeft berooft. Onbegrijpelijk dat zoiets verschrikkelijks gebeuren kan. In een gewone wijk in een gewone plaats in Nederland, op een gewoon tijdstip en onder ogenschijnlijk gewone omstandigheden. Een meisje van 12 is alleen thuis. Ze heeft haar moeder aan de telefoon als er iemand aan de deur staat. Ze vraagt haar moeder om zo meteen even terug te bellen, omdat er een buurman aan de deur staat… Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van Milly Boele.

Wat is er op 10 maart 2010 gebeurd met Millie Boele? Dat vroeg heel Nederland zich een week lang af. Mensen verdwijnen niet zomaar, denken we. En toch is dat niet waar. Jaarlijks verdwijnen wereldwijd, vele mensen, en vaak zijn het kinderen. Een groot deel van de vermissingen wordt binnen 24 uur opgelost. Een deel wordt binnen een week opgelost en een deel wordt helaas 'opgelost' omdat er een misdrijf in het spel blijkt te zijn. Een deel van de vermissingen worden nooit opgelost, en dan leeft de familie in gruwelijke onzekerheid voort.

Nachtmerrie. Kind vermist

Het is de nachtmerrie van alle ouders dat je kind in handen valt van verkeerde mensen. Het is het schrikbeeld voor elke ouder dat je kind vermist wordt. Dan is de wereld ineens heel groot. Waar moet je zoeken als er geen aanknopingspunten zijn?

Politieagent Sander V. is de moordenaar van Millie Boele

De familie van Milly Boele ging door een hel. Bijna een week lang leefden zij in niet te verteren onzekerheid, en toen moesten zij vernemen dat hun prachtige dochtertje vermoord was en begraven lag in een tuin verderop. Hoe onverdraaglijk moet dat zijn? Moordenaar Sander V. had op zaterdagavond nog vrienden op bezoek, terwijl het meisje al in zijn tuin begraven lag. Politieagent Sander V. kende Millie omdat ze weleens de honden van zijn ex vriendin uitliet. Als politieagent heeft hij waarschijnlijk weinig argwaan bij Millie gewekt toen hij bij haar aanbelde. Men vermoed dat hij Millie van huis heeft gelokt omdat hij een jong katje thuis had. Laten we hopen dat dit sujet voor de rest van zijn leven aan de andere kant van de tralies zijn tijd zal slijten. Deze man hoort naar mijn mening niet terug te keren in de maatschappij.