Maya kalender 2012. De waarheid

De Maya kalender eindigt op 21 December 2012. 's Avonds, om 21 uur 21 uur. Dit heeft een astronomische betekenis die velen vrezen. De waarheid is dat miljoenen mensen wereldwijd angst hebben dat deze datum wetenschappelijk aantoonbaar, een grotere betekenis heeft dan welke andere willekeurige voorspelling dan ook. Deze voorspelling is namelijk gebaseerd op feiten. Welke feiten? De documentaire Doomsday 2012 (zoek op de site naar: Doomsday 2012) geeft uitleg en antwoord op de meest gestelde vragen.

Wetenschappers hebben onderzocht wat de waarheid ons brengen zal op 21 december 2012. Is het de dag des oordeel waar religieuzen al duizenden jaren voor vrezen? Is het het einde der tijden? Zal de wereld vergaan? Komt er een nieuwe zondvloed, voorafgegaan aan hemelhoge tsunami's? Zal onze prachtige planeet in botsing komen met ruimterommel zoals meteorieten of andere planeten? Zal een interstellaire gaswolk de aarde verpulveren? Zullen mensen en diersoorten massaal uitsterven? Of zal er een geestelijke verruiming bestaan waardoor mensen en dieren naar een hoger spiritueel niveau getild zullen worden? Zal God zich aan de mensheid openbaren? Zullen aliens uit vroeger tijden terugkeren naar de planeet om ons te vernietigen, te straffen of te hervormen? Zullen vulkanen uitbarsten, aardverschuivingen van ongekende ernst plaatsvinden, ijstijden aanbreken en stormen van gruwelijke omvang over de aarde razen en haar deels verzwelgen? Aangezien de aarde in een lijn zal staan met de zon, na een cyclus van 26.000 jaar, zullen er daardoor intensieve zonnestormen over de aarde strijken die het evenwicht van onze planeet zullen verstoren en waardoor alle connecties die geënt zijn op elektriciteit, uit zullen vallen? Of zal de aarde die dag in zijn geheel vergaan? Voor u een vraag en voor de wetenschap, een weet?

Uitleg Maya kalender

De Maya kalender, hoe zit dat?

De Maya's vonden de kalender uit. 2000 Jaar geleden ontwikkelden zij als eersten van het Precolumbiaanse volk, het schrijven en de kalender. Ook waren zij de bouwers van mysterieuze gebouwen en monumenten. Hun cultuur was uniek en succesvol. eeuwenlang. Ineens verdwenen zij van de aardbodem. Waarom? Leer meer over de Maya's en uitleg van de Maya Kalender uitleg Maya kalender.

21 december 2012

Aangezien de Maya's bijzondere kennis van astronomie en ons zonnestelsel hadden, is het beangstigend dat hun kalender ophoudt op 21 december 2012. Inderdaad komt er dan namelijk een einde aan een reis door het heelal, welke onze planeet in ons zonnestelsel heeft afgelegd gedurende 26.000 jaar. De Maya's stelden dat de aarde op die datum van de 4e naar de 5e zon overgaat. Dit kan eenvoudig betekenen dat men daarmee de 5e keer bedoelt dat de mensheid deze cyclus opnieuw begint. De mens bestaat immers pas 125.000 jaar. Maar waarom houdt hun kalender daar dan op? Verwachtten ze daarna geen tijd meer? Of zouden dan gewoon weer bij het jaar 1 beginnen? Gezien de vele veranderingen die onze planeet de afgelopen jaren heeft doorgemaakt op het gebied van klimaatveranderingen en dergelijke, kan er ene verband zijn. Wellicht komt er een nieuwe ijstijd met lange koude winters en bevroren zeeën. Economisch zal dit een klap zijn, maar de mens zal het als soort wel overleven. Of ik zelf denk dat de aarde zal vergaan die dag? Nee. Ik denk dat de Maya's een cyclus aangaven, zoals wij na 365 dagen stellen dat er een jaar voorbij is, en dan weer een nieuwe agenda trekken, zo deden de Maya's dat ook en wisten dat er een eind (en dus ook een nieuw begin) kwam aan een cyclus 26.000 jaar.