Latte Macchiato maken

Latte Macchiato is een heerlijke koffie. In dit artikel het recept voor Latte Macchiato. Deze koffie schenk je in een glas, zodat je door het glas heen de laagjes koffie en melk kunt onderscheiden. Latte Macchiato koffie ziet er dan ook heel leuk uit, en het smaakt echt heel lekker… Je kunt deze koffie ook vaak op de meer trendy terrasjes of restaurants bestellen.

Hoe maak je Latte Macchiato? Eigenlijk is het een grote cappuccino in een glas, maar dan laagje voor laagje opgebouwd met sterke koffie (bijvoorbeeld espresso) en gekookte melk en melkschuim. Wat heb je nodig om een echte Latte Macchiato te maken?

  • Hittebestendige glazen of koffieglazen (het formaat van een drinkglas)
  • Schuimende melk. Deze kan je opschuimen met een zogenaamde melkschuimer. De melkschuimer is te verkrijgen bij winkels waar u bijvoorbeeld koffiemachines kunt kopen of bij een warenhuis.
  • Sterke espresso: te maken met een espressoapparaat, of anders kan je gewoon met de hand (of een koffiezetapparaat) verse zeer sterke koffie zetten.

Latte Machiato maken.

Als je een koffiemachine hebt met melkschuimer is dit uiteraard handig. Ook een cappuccino apparaat is handig als je van koffie met melkschuim houdt. Kijk voor koffiemachines, koffiezetapparaten en dergelijke, bijvoorbeeld eens bij: Neckermann

Café Latte Macchiato recept

  • Breng de melk aan de kook en zet uit zodra de kook begint
  • Vul ongeveer een derde deel van het glas met gekookte melk
  • Giet daarop heel voorzichtig een derde deel sterke koffie (niet roeren, de koffie moet een soort laagje in het glas vormen)
  • Maak de gekookte (magere) melk schuimend met koffiemachine met melkschuimer of met een handmatige melkschuimer
  • Schep een laag melkschuim bovenop de laagjes in het glas

Er moeten nu laagjes te zien zijn achter het glas. Heerlijk met suiker of zoetstof zoals Tagatesse.

Koffiemachine kopen?

Koffiemachine en melkschuimers, tevens koffieglazen, koffieapparaat en cappuccino en espresso-apparaten, kan je verkrijgen bij Blokker, Neckermann, Wehkamp en dergelijke winkels.