Kunstkerstbomen, ja of nee?

Kerstmis. Koopt u een kunstkerstboom of een echte boom? Wat zijn de voor en nadelen en waar kunt u een kunstkerstboom kopen?

Bij kerstmis hoort een kerstboom. Steeds meer mensen kiezen voor een kunstkerstboom. Niet altijd om de natuur te sparen, maar ook vanwege het gemak. Een kunstkerstboom verliest geen naalden, lijkt net echt, hoeft maar eenmalig aangeschaft te worden en bespaart u dus geld. De boom is gemakkelijk op te zetten en weer af te breken. Wilt u een kunstkerstboom kijk dan eens online bij:

8OsO3c

Kunstbomen zijn niet van echte te onderscheiden en zijn voor veel mensen ideaal

Echte kerstboom of kunstkerstboom?

Als u kiest voor een echte kerstboom haalt u een stukje nostalgie in huis. De geur van dennengroen hoort ook bij kerst. Het uitvallen van de naalden van de gewone kerstbomen kan nogal eens tegenvallen, maar er zijn ook verschillende soorten kerstbomen die niet zo snel uitvallen. De Nordman is een kerstboom die zijn naalden goed vasthoudt. Omorika kerstbomen groeien krachtig door na de kerst, als u ze buiten plant. Koop dan wel met kluit.

Tips om te voorkomen dat naalden uitvallen

  • Zaag de boom vijf centimeter af voordat u hem in een houder zet. Geef dagelijks wat water
  • Zet de boom niet op een warme plek en niet in de zon
  • Koop liever een boom met kluit, die nemen beter water op
  • Gaat u de boom nog niet optuigen? Laat hem dan liever nog buiten staan

Kerstboom planten

U kunt de boom, indien deze een kluit heeft, na de kerst buiten in de grond planten. Hou de boom dan zo kort mogelijk binnenshuis en laat hem even bijkomen qua temperatuurverschillen. Dus: voordat hij het huis in gaat eerst even op een beschutte plek laten wennen (bijvoorbeeld in de schuur) en na de. dagen binnen eveneens eerst weer even laten wennen in schuur of bijkeuken, voordat u hem weer buiten zet. Vergeet nooit dat een kerstboom gewoon een levend wezen is. Een levend wezen wat dagelijks water en verzorging nodig heeft.

Planten in een bos?

U mag de kerstboom na de kerst niet zomaar in een bos of park planten. Wel in uw tuin.