Je hond trainen en gehoorzaam maken, hoe doe je dat?

Honden opvoeden of trainen zodat ze gehoorzaam worden. Om een hond goed op te voeden moet u eerst kennis hebben van de wereld van een hond. Het online boek Puppy trainen en opvoeden gaat uitgebreid in op alle aspecten van de opvoeding van honden. Een aanrader.

Honden zijn eigenzinnig en ze spelen graag de baas. Zonder dat u er erg in heeft kan uw hond de leiding over u nemen, terwijl u denkt dat het gewoon gezellig is.Puppy's zijn lief maar ook vaak aanhankelijk. Zorgen puppy's willen het liefst de hele dag op schoot liggen. Daarmee claimen ze je volledig. Een puppy is lief en in eerste instantie kun je die aanhankelijkheid als een persoonlijk succes zien, maar op termijn blijkt het hondje te hebben aangeleerd dat jij zijn persoonlijke bezit bent en dat er niemand in je buurt mag komen. Voed een puppy daarom vanaf de eerste dag dat het bij je komt wonen, duidelijk op. Stel regels en wees daarin consequent. Ook gaat het hondje gillen en slopen als je even weg bent. Dat kan natuurlijk niet. Ook een puppy moet leren dat er grenzen zijn en dat jij die grenzen bepaalt. Het is dus ook de bedoeling dat je grenzen aangeeft. Lang niet iedereen weet hoe dat moet. Lees er daarom over, dan komt het zeer waarschijnlijk goed: Puppy trainen en opvoeden

Stoute honden

Ongehoorzame honden, valse honden, ondeugende honden, honden die te veel blaffen, grommen of om eten bedelen. Honden die de baas over u spelen en honden die agressief of ander vervelend gedrag vertonen. Het komt heel veel voor dat honden niet goed zijn opgevoed. Een hond is een gezellig huisdier waar u veel plezier van kunt hebben. Veel honden zullen echter terrein proberen te winnen door u ondergeschikt te maken aan de hond. Het zijn van nature roedel dieren, waar rangorde een grote rol speelt. Veel honden schromen dus niet om te proberen u de baas te worden, en zonder dat u het weet, geeft u mogelijk signalen af waaruit de hond meent op te maken dat hij inderdaad de baas is over u, in plaats van andersom. Honden kunnen leuke puppy's zijn, maar ook kunnen de problemen met probleemhonden u snel boven het hoofd groeien. Voorbeelden van problemen die honden kunnen veroorzaken:

  • Dominant zijn
  • Blaffen
  • Grommen en bijten
  • Ongehoorzaam
  • Spullen vernielen
  • Bedelen om eten
  • Onbetrouwbaar gedrag
  • Jaloers
  • Continu een bepaalde plek als eigendom claimen
  • Overige

Gehoorzaamheidstraining voor honden

Om uw hond goed op te voeden (of te heropvoeden als er reeds problemen zijn), zult u heel veel hebben aan Puppy trainen en opvoeden U leert als mens door de ogen van de hond te kijken en op de juiste manier met de hond om te gaan zodat het huisdier zijn plaats kent en u zal gaan gehoorzamen. U kunt het direct lezen op de computer. In het boek komt de psychologie achter de opvoeding van honden uitgebreid aan bod, en zowel u als de hond zullen een veel gelukkiger leven krijgen.

Jack Russel opvoeden
Je hond leren gehoorzamen