Je eigen huis inrichten, hoe doe je dat?

Een woonkamer inrichten is nog niet zo’n gemakkelijk idee als mensen denken. Want je moet er misschien wel de rest van je leven tegenaan kijken! Natuurlijk kan je vaker je huis veranderen, maar het is best prettig om een tijdje te genieten van je inrichting. Daarom is het belangrijk om de ruimte goed te benutten en er een beetje plezier van te hebben. Hier zijn wat mogelijke tips om een mooie woonkamer te krijgen.

Ruimte creëren:

Voordat je je kamer gaat inrichten is het belangrijk om alle onnodige dingen die je echt niet meer nodig hebt, bij het grof vuil zet of weg geeft. As je niet zeker weet of iets weg kan dan moet je het nog heel even houden voor later. Als je een lege kamer hebt en wat standaard spullen is het belangrijk om er aan te denken dat er ook eventueel wat kleur in mag zitten. Dus als je een lege kamer hebt is het een perfect moment om eens wat aan de muren of aan het plafon en de vloer te doen. Je kunt kiezen voor verf, behang, vloerbedekking, tegels, kleden enzovoorts, maar ook schilderijen geven een kamer sfeer.

Kijk voor leuke spullen voor je huis eens bij het betaalbare: Neckermann

Lucht, licht en fleur:

Als je klaar bent met de vloer, plafonds en muren, dan ga je aan de inrichting denken. Kies iets dat je leuk vindt, en wat je over 2 jaar nog steeds leuk zult vinden. tenzij je ervan houdt om je huis regelmatig van sfeer te veranderen. Meesten mensen kijken in krantjes en reclame foldertjes om een idee te krijgen over hun inrichting. Al vergeet men vaak dat die foldertjes niet reëel zijn. Omdat het vaak veel te duur is, of je hebt veel te weinig ruimte voor de meubels. Kies meubels die bij je huis passen en bij je persoonlijkheid. Kijk daarom niet alleen in krantjes en folders, maar bezoek ook showrooms. Misschien kun je oude meubelen opknappen met een lik verf of nieuwe bekleding. Ook dat kan je huis een volledig nieuwe uitstraling geven. Ook de kleuren op een muur kunnen je huis enorm veranderen. Varieer ook eens met zachte kleuren in combinatie met wat fellere. Gordijnen zijn prijzig, overweeg om gordijnen te verven of kies voor betaalbare manieren om de gordijnen af te sluiten. Bijvoorbeeld rieten luxaflex of kant en klare gordijnen.

Licht

Het is zeer belangrijk om licht in je huis te hebben , denk ook aan efficiënte dingen: zoals een tv. Als je vaak tv kijkt moet de tv wel op een plek staan waar je er ontspannen bij kunt zitten om er naar te kijken. Zorg voor lucht in je huis, dus: zorg voor ruimte. Als je ruimte hebt geeft dat een rustige indruk geen chaotische impressie. Boeken in een boekenkast die recht staan geordend, geven rust. Een kast waarin alles zich opstapelt, geeft onrust. Zorg daarom dat je dagelijkse benodigdheden goed opgeborgen zijn, en goed weggelegd. Zodat je het wel gemakkelijk terug kunt vinden , maar dat het geen rommeltje is. Kies niet altijd iets nieuws je kan ook veel leuke dingen vinden door tweedehands spullen aan te schaffen. De kleur en of fleur mag je helemaal zelf weten: als je het leuk vind om kaarsen te hebben neem je kaarsen, als je het leuk vind om foto’s te hebben, zet je foto’s neer. Als je spullen hebt die je wel wilt bewaren maar je weet niet wat je er mee moet doen, wees dan vindingrijk. Bekijk het eens van de andere kant:

  • Kun je de spullen nog op een goede manier gebruiken?
  • Kun je de spullen misschien beter opbergen?
  • Kun je de spullen alsnog in je inrichting inpassen?

Bergruimte:

Om je kamer mooi te houden is het belangrijk om bergruimte te hebben. Want er zijn ook dingen die dagelijks terug keren zoals: de was, de afwas, dweilen en stofzuigen. Voor al dat soort huishoudelijke dingen is het belangrijk om bergruimte te hebben. Veel mensen hebben daarom ook een kelderkast, of een bergruimte of zolder. Als je dit misschien niet hebt zul je een goede plaats moeten vinden waar je je rommel kwijt kunt. Bijvoorbeeld onderin een kast.