Hoe gewicht en centimeters verliezen, van uw lichaam, zonder plastische chirurgie

Vet is extra energie voor tijden van schaarste. Ook geeft lichaamsvet bescherming en isolatie aan uw lichaam. Maar wat als er geen tijden van schaarste zijn en we alleen maar dikker en dikker worden? Als u te veel vet op uw lichaam heeft, kan er ook veel vet rondom de organen in de buik zitten. U loopt dan gezondheidsrisico's.

Mensen die te dik zijn kunnen hartkwalen krijgen, suikerziekte of diabetes II, hoge bloeddruk, te hoog cholesterolgehalte, enzovoorts. Wat kunt u doen om af te vallen en uw omvang in centimeters te verminderen, zonder ingrepen van een chirurg en zonder pillen? Een erg interessante methode om af te vallen is bijvoorbeeld: Weight Watchers.

Verhoog uw BMR

Door kleine gezonde maaltijden te eten, ongeveer 6 keer per dag, gaat uw verbranding van voedsel steeds door en daardoor wordt het BMR geactiveerd. Dit is gunstig voor mensen die willen afvallen. Eet dus 5 tot 6 keer per dag een kleine gezonde maaltijd. Denk aan een appel, wat rauwkost, een plakje kipfilet met augurk, een kopje gezonde groentesoep of kippensoep, een crackertje met mager beleg.

Drink meer water

Zorg dat uw lichaam voldoende vers water binnenkrijgt. Drink 1 a 2 liter fris water per dag. Niet achter elkaar, maar verdeeld over de dag. Water voert afvalstoffen af en zorgt dat uw systeem goed gehydrateerd blijft.

Bewegen, er zit niets anders op

Essentieel om af te vallen is activiteit voor uw lichaam. Iedereen die af wil vallen moet dit er echt voor over hebben. Als u weinig beweegt, probeer dit dan te doorbreken door het plezier van wandelen, beweging en/of sport in te gaan zien. Aan het begin is het misschien even doorzetten, maar u krijgt er zoveel voor terug:

  • u zal trots zijn op uzelf
  • uw conditie zal snel beter worden
  • u bent meer onder de mensen en in de natuur
  • u zal minder last hebben van fysieke ongemakken zoals spierpijn
  • u zal gemakkelijker gewicht verliezen

Begin met dagelijks een wandeling van tien minuten tot een half uur. Als u daar aan gewend bent, overweg dan een sport naast de dagelijkse wandelingen in te voeren. U kunt ook een fitnessapparaat gebruiken, of de Wii sport. Als het u niet lukt om het vol te houden om te bewegen, is het belangrijk dat u het toch steeds weer opnieuw probeert. U moet namelijk ook een zekere routine ontwikkelen. Zie het niet als falen als u die routine nog niet heeft. Begin steeds opnieuw en probeer het dagelijks in te voeren.

Neem en geef regelmatig een massage

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar een massage is niet alleen goed voor uw lichaam maar het kan ook helpen om af te vallen. Als u een partner heeft, regel dan dat u elkaar masseert. Dit is heel ontspannend en goed voor het afvallen. Ook de relatie wordt er hechter van en deze dingen samen maken dat u minder behoefte heeft aan te veel eten.

Afleiding zoeken

Heeft u hobby's, vrienden en andere bezigheden die u kunnen afleiden van eten uit verveling? Zorg dat u iets te doen heeft, zodat u niet uit verveling gaat eten. Veel mensen eten namelijk uit verveling of om eenzaamheid te doden, ook komt het voor dat mensen frustraties weg eten, door te eten voelen ze zich dan eventjes beter. Als u afleiding zoekt zult u minder moeite hebben om positief met voedsel om te gaan. Vermijd ergernissen en spanningen, wees aardig voor elkaar. Ook dat helpt om u beter te voelen.

Contact met lotgenoten

U bent niet de enige met overgewicht. In onze maatschappij heeft zelfs meer dan 50% van
de mensen overgewicht, waarvan een kleiner deel zeer ernstig overgewicht. Door er over te rpaten met lotgenoten kan u motivatie halen. Dit kan bijvoorbeeld online bij de Weigth Watchers.

Uw ideale gewicht

Concentreer u op uw ideale gewicht, en niet op eten of falen. Om uw ideale gewicht te bereiken heeft u tijd nodig, tijd en bereidheid om bewuster te eten.