Google keyword tool. Wat is dat eigenlijk?

Google Keyword Tool is een functie om snel en gemakkelijk keywoorden (zoekwoorden die van belang zijn) te vinden, passend bij het onderwerp van uw tekst op internet. Het kan gaan om keywoorden die geschikt zijn om in titels van uw tekst op uw website te plaatsen bijvoorbeeld. Op internet wordt content (content is de inhoud van pagina's op internet) gevonden door zoekmachines. De zoekmachines, waarvan Google de bekendste (en naar mijn mening ook de beste) is, doorzoeken razendsnel het hele internet af zodra u een zoekwoord of een aantal zoekwoorden, intikt bij de Google zoekmachine. Binnen enkele seconden krijgt u de zoekresultaten, die gebaseerd zijn op de zoekwoorden die u bij de zoekmachine heeft ingetikt. Die zoekwoorden zijn dus van essentieel belang geweest om een website of blog of artikel of bericht, te vinden op internet. Een belangrijk hulpmiddel om de juiste zoekwoorden te kiezen voor uw eigen sites en/of artikelen, is dus Google Keywoord Tool.

Google Keywoord Tool is bij vele mensen op internet bekend, maar nog lang niet bij iedereen. Zoekwoorden bedenken is niet altijd even vanzelfsprekend, maar wel belangrijk. Als u een stuk tekst schrijft voor een bedrijf, laten we zeggen dat u bijvoorbeeld meubels zou willen verkopen, dan zouden geschikte zoekwoorden kunnen zijn: "meubels, bank, stoel, stoelen, hoekbank, bed, bedden, tafels, tafel, lamp, lampen, interieur, meubel, woninginrichting, nieuw bankstel…" enzovoorts. De zoekwoorden moeten dan wel voorkomen in de tekst op uw website of in uw artikel, om gevonden te kunnen worden door de zoekmachines.

Zoekwoorden in titels en koppen

Zoekwoorden die in koppen en tussen-koppen (sub-titels en titels) staan, zijn extra belangrijk. De zoekmachine weet dat koppen en titels aangeven waar de kern van de content over gaat. Om al deze redenen is het van belang dat tekst op uw website de juiste zoekwoorden bevat en dat die zoekwoorden ook in titels staan, maar u moet de hoeveelheid keywoorden (zoekwoorden) in uw tekst ook weer niet overdrijven qua herhaling. Als u namelijk te veel dezelfde zoekwoorden herhaalt in uw stuk tekst, dan werkt het averechts. Een stuk tekst schrijft u immers voor uw bezoekers, niet voor de zoekmachine. Hoewel zoekmachines zelf geen mensen zijn, worden ze wel door mensen gemaakt en onderhouden, en zoekmachines zijn daarom 'slim' te noemen. Kies keywoorden die passen bij de inhoud van uw tekst, en kies ook eens voor synoniemen. Synoniemen zijn woorden die dezelfde betekenis hebben als een ander woord, bijvoorbeeld 'kom' en 'schaal.'

Goede content

Nog veel belangrijker is het dat u goede, inhoudelijk informatieve tekst op uw website(s) plaatst, waardoor bezoekers juist en duidelijk geïnformeerd worden en waardoor ze uw website graag bezoeken. De tekst op uw website, in uw artikelen, of uw weblog, blog of website, moet ook origineel zijn en geen kopie van een andere website. Kunt u zelf geen goede tekst schrijven, vraag dan iemand u te helpen of huur een schrijver in. Een goede tekst of een goede en mooi verzorgde website krijgt ook gemakkelijk backlinks van bezoekers. Websites of artikelen met goede inhoud kunnen via twitter worden gelinkt, en via andere sociale media, ook via e-mail, maar natuurlijk ook via links op andere websites of bijvoorbeeld via startpagina's. Waarmee ik wil zeggen dat indien uw website er goed uitziet en de informatie is interessant, dan zullen mensen sneller geneigd zijn om een link naar uw website toe te plaatsen. Uw website zal daardoor sneller gevonden worden en zelfs hoger in de zoekresultaten verschijnen. Links naar uw website toe, zijn feitelijk een soort bewijs dat mensen uw website of uw artikel te moeite waard vinden om ernaar te linken. Voor de zoekmachines is dat weer een teken dat uw website (of artikel) meer bezoekers verdient. Hoe meer links naar uw website toe, hoe meer bezoekers dus en hoe hoger uw website in de zoekresultaten zal verschijnen. Tip: links met elkaar ruilen heeft niet zoveel zin. Zorg dat uw goede en unieke teksten op uw site of blog hebt staan, dan komen de links vanzelf.

Nog meer bezoekers op uw website, tips

Zorg dat u uw website regelmatig voorziet van wat nieuwe informatie, zodat u steeds tot de modernste websites behoort. De zoekmachines houden van websites waar regelmatig iets gebeurd. Waar de inhoud wordt aangevuld of verbetert wordt. Ook websites die er mooi uitzien, scoren goed. En natuurlijk is internet een medium waarbij u gebruikmaakt van plaatjes of foto's. Kijk voor fotomateriaal wat u gebruiken mag bijvoorbeeld eens bij: Zakelijke foto's kopen
Voldoet u aan al deze voorwaarden, dan zal uw website of uw artikelen op internet, al snel stijgen in de zoekresultaten bij zoekmachines en dus zal uw website of uw artikel of weblog of webshop et cetera, steeds meer bezoekers krijgen.

Mogelijkheden van Google Keyword Tool, uitgelegd

Google keywoord tool, hoe werkt het?

Het werkt vrij eenvoudig. U kunt een woord intikken en zien hoe vaak dat woord maandelijks gezocht wordt via zoekmachines. U kunt ook een combinatie van woorden intikken, zo krijgt u een beeld welke zinnen of woordgroepen mensen vaak bij de zoekmachine intikken om naar relevante informatie te zoeken. Die informatie over waarnaar mensen zoeken, is voor u van groot belang. U wilt immers dat u zoveel mogelijk bezoekers naar uw website en/of artikelen op internet trekt. Om de beste zoekwoorden te vinden, is het soms afwegen. Een woord of woordcombinatie kan wellicht duizenden keren gezocht worden, maar de competitie kan hoog zijn. Dat wil zeggen dat er vele websites zijn die de combinatie van zoekwoorden al gebruiken in de hoop veel bezoekers te krijgen. Aan de linkerkant in het menu van de zoekfuncties, kunt u kiezen voor 'breed' of 'exact'. Kies eens voor 'exact'. U krijgt dan een nog duidelijker overzicht. Heeft u reeds een Google account, en u logt in bij Google Keywoord Tool, dan krijgt u ongeveer 800 zoekresultaten bij Google Keywoord Tool. Logt u niet in, dan is er een maximum van 100. Het is dus zinvol om u aan te melden voor een account, wat overigens gratis is.

Google keywoord tool, talen en landen

Via Google keywoord tool kunt u ook ontdekken in welk land uw zoekwoorden het vaakst gezocht worden, en u kunt woorden en woordgroepen zoeken, in elke taal. Er zijn nog veel meer opties die u op uw gemak kunt uitproberen. Echt een prachtige tool om mee aan de slag te gaan.