Google, de hipste zoekmachine op internet

Google. Internet en Google zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Google is begonnen als zoekmachine en uitgegroeid tot een wereldberoemde naam waar vrijwel iedereen ter wereld, voordeel aan heeft. Iedereen kent Google als een zoekmachine, en inderdaad is de zoekmachine van Google tot het uiterste ontwikkeld en ideaal om op Internet mee te zoeken. Maar Google is veel breder dan een zoekmachine. Google heeft vele programma's die ideaal zijn om te gebruiken, en die van uw website, weblog of uw bedrijf, een groot succes kunnen maken.

Google denkt na en is eigenlijk gewoon hipper dan hip. Altijd bieden zij de laatste snufjes, verrassende ideeën en zeer handige tools voor Internet. Daarnaast biedt Google interessante mogelijkheden om geld te verdienen, dingen te leren, zowel bedrijf als privézaken goed te organiseren, optimaal gebruik te maken van internet. Ook sociaal heeft Google veel te bieden. Denk aan forums, mensen leren kennen, online vergaderen, bloggen, sociale media, video's delen, enzovoorts, enzovoorts. Google is uniek in de geschiedenis en het zal altijd een grote naam op internet behouden. Google, wat biedt Google voor tools?

Google Adwords

free-google-adwords-voucher.gif Wat dacht u bijvoorbeeld van Google Adwords? Als u via uw bedrijf, producten of diensten wilt verkopen, is adverteren op Internet de ideale manier om veel bezoekers, en naamsbekendheid te krijgen. Google Adwords is het advertentieprogramma van Google. Adverteren is bij Google zeer betaalbaar en uw advertenties verschijnen op vele pagina's op internet of direct bij de zoekresultaten. U bepaalt zelf hoeveel u betaalt per bezoeker, en welk bedrag u maximaal per maand aan Google betalen wilt.

Google Adsense

Als u een website of weblog heeft waar regelmatig bezoekers komen, wordt Google Adsense interessant voor u. Maak een account aan bij Google Adsense, (dit gaat met een Gmail account) en zorg dat uw website of weblog aan de voorwaarden voldoet (geen gekopieerde inhoud, geen aanstootgevende inhoud en dergelijke, wel een verzorgde website, enzovoorts) en wacht op de goedkeuring. U ontvangt kort daarna een code die u verbindt met uw Google Adsense account. Dan verschijnen er automatisch geselecteerde advertenties bij de tekst op uw website of weblog. De advertenties zijn passend bij de inhoud van uw website. Bezoekers die uw website of weblog bezoeken, kunnen via die advertenties bij adverteerders terechtkomen, en u ontvangt daarvoor een financiele vergoeding. Als u veel bezoekers krijgt, kan dit maandelijks heel aardig oplopen. U kunt bijvoorbeeld beginnen om artikelen te schrijven bij google.knol

Google Knol

Bij Google Knol kunt u artikelen schrijven, waar advertenties bij geplaatst kunnen worden. U ontvangt een percentage over de Google verdiensten. Hoe meer artikelen hoe schrijft, hoe meer u zal gaan verdienen. Interessant voor iedereen met een vlotte pen. Gewoon beginnen en elke dag schrijven, dan gaat u leuk verdienen. Op die manier kan iedereen met een computer, geld verdienen bij Google.

Google Affiliate Netwerk, ConnectCommerce

Google heeft ook een succesvol affiliatenetwerk. Hoewel ik niet kan wachten om me daarbij aan te sluiten, heb ik geen idee wanneer dit ook voor particulieren beschikbaar is. Ik probeer er achter te komen en als ik het weet, zal ik het op deze pagina plaatsen. Het affiliate netwerk werkt als volgt: bezoekers die via de advertenties bij een adverteerder terecht komen en daar iets aanschaffen, leveren u een commissie van de verkoop op. Ideaal om uw omzet te verhogen.

Hulpmiddelen advertenties

Google heeft verschillende hulpmiddelen ontworpen voor adverteeerders. Deze zijn heel handig, gebruiksvriendelijk en uitermate geschikt om meer bezoekers naar uw site of advertenties te trekken. Denk hierbij aan:

 • Google Keywoord Tool (U kunt zoekwoorden intikken en zien hoe vaak er wereldwijd en in Nederland, gezocht wordt naar dat woord.) Op die manier kunt u de beste zoekwoorden kiezen en op uw site plaatsen.
 • Ook kunt u gerelateerde zoekwoorden opvragen. Waardoor u op nog meer ideeen komt. Als u hier goed gebruik van maakt, zal het bezoekersaantal op uw site toenemen omdat uw website hoger gaat scoren in de zoekresultaten.

Verkeerschatter, wat is dat?

Verkeerschatter, alweer zo'n handige tool van Google. U kunt zien wat zoekwoorden waard zijn, op basis van 'hoe vaak er naar gezocht wordt op Google,' wat een zoekwoord kan opleveren of wat het koste voor adverteerder, en hoe vaak men gemiddeld via het zoekwoord naar een andere website gaat. Uw website bijvoorbeeld.

Gmail. Gratis e-mail voor uw Google-account

Google Gmail is het gratis e-mail programma, waarmee u direct toegang heeft tot de meeste Google hulpmiddelen. Gmail kent vele voordelen, zoals chat en veel opslagruimte.

Google talk

Google Talk is ook interessant. U kunt met Google Talk Gratis telefoneren en gratis chatten, wereldwijd! U heeft er wel een Google account voor nodig, via Gmail.

Google APPS

Google APPS is niet geheel gratis maar wel zeer betaalbaar. U krijgt toegang tot vele APPS.

Google Images

Alle afbeeldingen, foto's, plaatsjes, direct binnen handbereik met Google Images. U zoekt razendsnel afbeeldingen op internet en Google zet de meest relevante vooraan.

Google agenda

Met deze online agenda houdt u al uw afspraken bij. U kunt de afspraken uitwisselen en delen met meerdere personen. Handig voor zowel zakelijk gebruik als prive, maar misschien ook als handig voor scholen en studenten.

Google documenten

Met Google documenten kunt u allerlei functies gebruiken om uw documenten te beheren. Denk aan presentaties, spreadsheets, interactie met programma's als Powerpoint, en zo nog meer. Zeer handig voor zakelijk gebruik, maar ook privé is dit interessant om mee aan de slag te gaan.

Google Earth

Overal ter aarde kunt u een kijkje nemen. Voer een adres in en 'surf' over planeet aarde, daar naartoe. Google Earth toont u het adres, de straat, het huis, het terrein. In foto's die met sateliet genomen zijn. Erg leuk, en vooral ook heel erg handig. U kunt ook uw eigen huis opzoeken. Google brengt op deze manier alle adressen ter wereld in kaart.

Google discussiegroepen

Aan vele discussiegroepen kunt u via Google discussiegroepen, deelnemen. Op deze manier kunt u ideeën uitwisselen, dingen leren, informatie verkrijgen en contacten leggen.

Video's van Google

Met Google video's bekijkt u video, films, TV programma's, docu's, enzovoorts.

Google Boeken

Boeken in overvloed bij Google Books. U kunt er eigenlijk alle denkbare boeken vinden.

Google Chrome

Een zeer handige browser, van Google. De browser is secuur ingesteld op veiligheid en snel en overzichtelijk surfen over Internet. Ook de Google toolbar hoort erbij. Lekker snel zoeken.

iGoogle

Maak uw eigen startpagina, met veel info en opties.

Google Sketchup

Een erg indrukwekkend programma om dingen mee te ontwerpen. Ook heel handig voor het ontwerpen van gebouwen op schaal.

ik.jpg

Blogger van Google

Een heel prettig blog om elke dag berichten op te plaatsen.

Google Reader

Voor het beheren van RSS-feeds.

Google Toolbar

Google Toolbar is de toolbar van Google. Helemaal hip. Lees meer bij: Google Toolbar Info

Dit is nog lang niet alles. Google heeft nog veel meer mogelijkheden waar u gebruik van kunt maken. Een overzicht:

 • Google Finance (Engelstalig): aandelen en beleggen
 • Google FriendConnect (Social media)
 • Picasa (om foto's te uploaden en te bewerken)
 • Kladblok: informatie op het internet direct toepassen
 • Rekenmachine
 • Verkennen
 • Labs
 • Orkut: vrienden maken en vinden
 • Maps voor mobiel
 • Bedrijven zoeken, adressen vinden en routes plannen op uw mobiel
 • Google Pack
 • Google Zeitgeist
 • Google Trends (zeer populaire zoektermen)
 • Hot Trends (nog niet in NL)
 • Google hulpmiddelen voor webmasters
 • Google Analytics: analiseer de kracht van zoektermen en pagina's op uw website
 • Centrum voor webmasters
 • Centrum voor webmasters
 • Google Sites (website maken)
 • Google Code (code snippets om toe te passen)
 • Overige programma's van Google

Bronnen: Google, 1001tips.be