Google advertenties op je website plaatsen, hoe doe je dat?

Google Adsense advertenties, hoe zet je die op je website? Advertenties van Google op je website zetten is niet zo erg moeilijk. Er zijn wel enkele voorwaarden waar de website aan moet voldoen en je moet zelf minimaal achttien jaar zijn om advertenties op een website te mogen plaatsen. Hou je aan de voorwaarden. Deze kun je lezen op de website van Google en je moet de voorwaarden accepteren voordat je Adsense advertenties kunt plaatsen.

Google account aanmaken

Als je Google Adsense advertenties op je website wilt plaatsen, moet je eerst een account aanmaken bij Google Adsense. Je krijgt dan een speciale code van Google, die je op je site moet plaatsen in de advertentiecodes. Daarna verschijnen de advertenties spontaan op elke pagina waar je advertentie-codes geplaatst hebt. Advertenties van Google plaatsen mag ook op weblogs. Je hoeft dus niet perse een website te bezitten om ze te gebruiken.

Waar moet je site aan voldoen voor Google Adsense?

De voorwaarden zijn als volgt:

  • Er moet voldoende inhoud op je site staan. Google controleert dit voordat je site wordt goedgekeurd. Je mag ook geen website hebben waar iets mee is, bijvoorbeeld gestolen inhoud, of inhoud die kwetsend of racistisch is. Er mag geen inhoud op staan die ongezond, agressief, gewelddadig, aanstootgevend (enzovoorts), is… Informatief is dus goed, maar het moet wel altijd netjes blijven. Zorg dat de site er verzorgd uitziet en dat de informatie origineel is, dus niet overgenomen van een andere website. Je moet de tekst dus helemaal zelf geschreven hebben, of dit door iemand hebben laten doen. Het mag in elk geval geen gekopieerde tekst zijn.
  • Google gebruikt de inhoud van je website om de advertentie bij aan te sluiten. Gaat jouw website dus over siervissen, dan zul je advertenties over siervissen of aanverwante zaken op die pagina zien verschijnen. Tegenwoordig zijn er ook meer opties om advertenties aan te sluiten op zoekgedrag of advertenties die je juist niet wilt kan je uitsluiten. Ook kunnen advertenties aangepast zijn aan zoekgedrag van mensen. Je leest daar meer over bij Google.
  • Je webpagina’s moeten wel wat bezoekers krijgen, anders heeft het weinig zin om er advertenties op te plaatsen. Bied de site dus pas ter goedkeuring aan Google aan op het moment dat je daadwerkelijk alle dagen wat bezoekers krijgt. Ongeveer 100 bezoekers per dag (en meer) is een prima uitgangspunt, en hoe meer bezoekers hoe beter.

Google advertenties van je website verwijderen

Het kan voorkomen dat je bij nader inzien toch geen Google Adsense advertenties op je website wilt hebben. Bijvoorbeeld als je over bepaalde inhoud schrijven wilt die niet aansluit bij de voorwaarden. Je kunt de advertenties dan weer verwijderen door in te loggen op je Google account en de code die je op je website hebt geplaatst voor de advertenties, te verwijderen.