Goedkoopste Energiebedrijf

De Nederlandse Energie Maatschappij werd nu al verschillende jaren achter elkaar als goedkoopste en beste energieleverancier verkozen door de Consumentenbond, voor particulieren en bedrijven. Welk energiebedrijf is nou echt het goedkoopste?

De Nederlandse Energie Maatschappij blijkt inderdaad de goedkoopste energieleverancier. De vraag: 'Waarom zou u meer betalen voor uw energierekening?' Dat is een goede vraag. We houden allemaal liever geld over aan het eind van de maand. Toch betalen veel mensen jaar in, jaar uit, te veel voor hun energierekening. Dat kan enkele honderden euro's zijn, maar ook meer dan 1000,- euro. Waarom dan nog twijfelen om over te stappen? Vinden mensen het eng om van leverancier te veranderen? Zijn we misschien te lui? Veel werk is het overstappen niet, met een telefoontje of een berichtje, wordt het allemaal voor u geregeld. Waarom honderden euro's per jaar meer betalen dan nodig? Veel mensen hebben misschien het idee dat ze wel weten wat ze hebben maar niet weten wat ze krijgen. Ze voelen zich vertrouwd met hun energieleverancier en stappen dus om die reden niet over? Misschien. Jammer, want energie is energie. En volgens betrouwbare onderzoeken kan het u echt veel geld schelen. Doe uzelf dus niet langer te kort, stap zo snel mogelijk lekker gemakkelijk over naar de goedkoopste.

Collectieve inkoop

Energiedirect levert ook goedkope energie als u voor collectieve inkoop gaat dan is dit een goede keus. Energie direct heeft voor de 3e keer op rij gewonnen bij Vereniging Eigen Huis, als goedkoopste leverancier van energie voor collectief gebruik. Bij Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis. Het betreft voor zowel de laagste energietarieven bij contracten voor een jaar als voor drie jaar. De besparing betreft 17,9% per jaar voor stroom en gas. De leden van vereniging eigen huis betaalden het afgelopen jaar gemiddeld 200,- euro per jaar minder dan bij een ander energiebedrijf.

Overstappen naar een andere Energie Maatschappij, is dat moeilijk?

Overstappen van uw huidige energieleverancier naar een andere energie maatschappij, is erg eenvoudig. Als u zich aanmeld via de website is het een kwestie van uw gegevens invullen. Daarom stappen mensen massaal over naar de goedkopere energiemaatschappijen. Begrijpelijk, waarom zou u te veel betalen? Het kost u zomaar enkele honderden euro's per jaar. Waarom zou u dat weggooien als u het in 3 minuten kunt veranderen?

Energieleveranciers vergelijken

Wees voorzichtig met onduidelijke websites waar u de prijzen energieleveranciers met elkaar kunt vergelijken. Helaas komt het nogal eens voor dat de websites van een energieleverancier zelf zijn. Ze plaatsen zichzelf dan gewoon als goedkoopste bovenaan. Kies dus voor de energieleveranciers die in dit artikel genoemd worden.