Frankrijk als vakantieland

Frankrijk is het vakantieland wat nog steeds het meest geliefd is in Europa. Verschillende gebieden in Frankrijk zijn erg in trek bij toeristen, zoals de uitgstrekte kust in het zuiden, en natuurlijk de Pyreneeën. Ook Normandië is uitermate geschikt om vakantie te vieren, omdat er zoveel te zien is. De afstand naar Normandië is vanuit Nederland goed te overbruggen, je zit eigenlijk zo in Frankrijk. Hoe zuidelijker u reist, hoe meer kans op mooi weer. De Cote d'azur is wereldberoemd. Zonnige stranden, lekker eten en een prachtige zee. Verrassende vakanties zijn het leukste.

Waar naartoe op vakantie?

In Frankrijk zijn veel mogelijkheden om te verblijven. Frankrijk is al jaren een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Europa. U kunt in Frankrijk kamperen, rondreizen, steden bezoeken of juist naar de kust trekken. U verblijft bijvoorbeeld in:

  • Hotel + Disneyland Parijs
  • Appartementen
  • Huizen
  • Vakantieparken
  • Op Campings
  • Hotels

Bekijk hier een paar filmpjes van de verschillende streken van Frankrijk:

Provence

Frankrijk, ik vind er niks aan

Grappig genoeg vind ik Frankrijk zelf helemaal geen aantrekkelijk vakantieland. De taal vind ik muf, de mensen ontoegankelijk en de sfeer trekt me ook niet. Ook de Franse keuken vind ik niet bijzonder lekker. De kusten van Frankrijk vind ik wel mooi, maar niet heel veel verschillen van onze Nederlandse kusten. Persoonlijk hou ik meer van Spanje en Italië, vooral vanwege de levendige sfeer. De mensen lijken er warmer en opener in het leven te staan. Maar de meeste Nederlanders houden juist van Frankrijk, dus het komt altijd neer op persoonlijke voorkeuren.