Dog whisperer. Wil jij je hond trainen als Cesar Millan?

Dog whisperer Cesar Millan is een beroemde hondentrainer, die tegelijkertijd eigenlijk ook mensen traint. Je eigen hond trainen kun je namelijk leren. Een hond heeft duidelijk leiderschap en consequent gedrag van de baas nodig. Dat dit niet vanzelfsprekend is zie je bijvoorbeeld duidelijk in het programma the Dog Whisperer. Cesar Millan weet alles van honden af. Wilt u zijn boek lezen? Bestel het dan zo snel mogelijk bij: Dogwhisperer Cesar Milan Nederlands

Hoe leer je zelf je hond trainen?

Je hond trainen en een goede leider van je hond of honden worden, is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Begrijpelijk, want als je de hond in huis haalt, bijvoorbeeld als een puppy, dan zit er geen gebruiksaanwijzing bij. Hoe je een hond op de goede manier traint en opvoedt, lees je in het e-book: Het Grote Puppyboek. Het is een handleiding om honden te trainen en je leert ze op de goede manier op te voeden.

Puppy trainen.

Een puppy heeft vanaf dag een dat het bij je in huis is, duidelijkheid en regels nodig. Je straft de hond niet voor fout gedrag, maar je beloont hem voor goed gedrag. Een hond begrijpt het begrip straf niet. Hij kent wel het prettige gevoel van beloond worden en het zal dus goed op te voeden zijn door de juiste manier van corrigeren en belonen. Niet het puppy of de volwassen hond bepaalt of het zich goed gedraagt, maar de baas. Uiteraard heeft de hond wel een eigen karakter, en het ene ras is feller dan het andere, maar elke hond kan gehoorzaam en volgzaam zijn, als de baas maar de juiste signalen afgeeft. Het is verstandig meteen een goede opvoeding te geven, dan ontstaan er geen problemen. Heel belangrijk is:

  • dat de baas op de goede manier duidelijk maakt de leider te zijn
  • dominant gedrag van de hond leert herkennen en direct te corrigeren
  • dat alle gezinsleden zich aan bepaalde regels houden zodat de hond duidelijkheid heeft
  • schreeuwen en slaan is geen opvoeden
  • jij bent als baas altijd de leider over de hond, maar hoe maak je dat duidelijk?
  • gedragsproblemen bij honden zijn vrijwel altijd terug te voeren op verkeerde leiding van de baas (uitgezonderd honden die een ziekte hebben die invloed kunnen hebben op gedrag, zoals bijvoorbeeld hersentumoren)
  • de hond moet hond mogen zijn, en niet als een soort kind gezien worden
  • duidelijke regels
  • enzovoorts

Hondentrainer worden

Een goede hondentrainer worden kan je leren door er veel over te lezen. Het e-boek wat in dit artikel genoemd wordt, is daarbij een enorm leuke handleiding.