Diabetes II, wat mag u eten? 120 Recepten.

Diabetes 2 komt veel voor. Suikerziekte type Diabetes 2 (ook wel geschreven als II) komt vaak voor bij wat oudere mensen en/of bij mensen met overgewicht. U moet anders gaan eten. Maar wat mag u eten en waar vind u geschikte recepten voor mensen met Diabetes II? Bekijk het: Grote Diabetes Kookboek

Voedsel dat een positieve invloed heeft op diabetes

Insuline, hoe zit dat nou?

Insuline is een hormoon dat wordt aangemaakt in de pancreas. We brengen Insuline direct in verband met suikerziekte, maar hoe zit dat dan? Insuline is een hormoon. Insuline is belangrijk voor het bloedsuikergehalte. Ons lichaam heeft suiker nodig, maar ook insuline. In ons voedsel zitten suikers, in de vorm van koolhydraten. Als het voedsel in het lichaam wordt opgenomen, wordt glucose gemaakt uit koolhydraten. De glucose komt in het bloed terecht, waar het als voedsel wordt afgegeven aan het lichaam. Insuline zorgt ervoor dat glucose de cellen kan binnengaan. Als er onvoldoende insuline wordt aangemaakt, raakt de balans verstoord omdat de glucose niet in de cellen terechtkomt. Uw voedsel speelt een belangrijke rol bij het in balans brengen van uw suikerspiegel.

Animatiefilmpje over diabetes

Recepten voor Diabetici, type 2

Recepten voor mensen met Diabetes 2. 120 recepten, samengesteld aan de hand van wetenschappelijke onderzoek, speciaal voor mensen met Diabetes II, vindt u bij de boekhandel.

  • Stabielere bloedsuikerspiegel
  • U zult zich minder moe voelen en fitter worden
  • Afvallen met deze recepten Grote Diabetes Kookboek
  • Lekker kunnen eten
  • Mogelijk op termijn minder medicijnen nodig