De Thuisapotheek, wat is dat?

De thuisapotheek levert uw medicijnen thuis af. De Thuisapotheek levert snel en discreet medicijnen thuis, maar ook op het vakantieadres. Mensen kiezen er vooral voor omdat ze geen zin meer hebben om steeds opnieuw medicijnen te moeten bestellen. Maar is de thuisapotheek nou eigenlijk wel zinvol?

De thuisapotheek is een apotheek die uw medicijnen bij u thuis bezorgt. Bellen voor herhalingsrecepten hoeft ook niet meer. U ontvangt geen nota, alles wordt geregeld, zeggen ze. Vooral mensen die langdurig medicijnen gebruiken die steeds opnieuw besteld moeten worden, zouden baat hebben bij deze apotheek, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Veel mensen weten niet dat de eigen apotheek ook medicijnen thuisbezorgd, en sneller dan de thuisapotheek. Daarom is de thuisapotheek dus niet aan te raden.

De thuisapotheek is voor niemand nodig. U heeft er meer nadelen van dan voordelen en uw huidige apotheek zal er niet blij mee zijn. Hoewel de thuisapotheek makkelijk lijkt, is het zinvol om eerst bij uw eigen apotheek te informeren wat beter voor u is. Uw eigen apotheek bezorgt de medicijnen waarschijnlijk ook gewoon thuis af als u dat wilt.

bFJQjM

Thuisapotheek ja of nee?

De voordelen van de thuisapotheek zijn niet zo duidelijk. Men bezorgt inderdaad thuis maar dat doet uw eigen apotheek waarschijnlijk ook als u dat vraagt. De thuisapotheek houdt voor u bij wanneer u weer nieuwe medicijnen thuisbezorgd moet krijgen, dat is bij chronische medicatie handig, want iedereen die medicijnen blijvend gebruikt weet hoe vervelend is om per ongeluk te laat te bestellen. Bij sommige huisartsen kan het zelfs voorkomen dat u de medicijnen pas de volgende dag kan krijgen, of nog erger, pas na het weekend. In die gevallen is de thuisapotheek wel een uitkomst. Maar als u vraagt naar de mogelijkheid bij uw eigen apotheek, ontdekt u al snel dat deze dezelfde service bieden.

Medicijnen op vakantie

Uw eigen apotheek is op de hoogte van uw medische medicatie-geschiedenis en is dus meer op uw persoonlijke situatie afgestemd. De thuisapotheek bezorgt ook in uw vakantie en desnoods op uw vakantieadres maar daar zal u niet vaak gebruik van hoeven maken omdat u uw medicijnen normaal gesproken meeneemt op vakantie. Verliest u uw medicijnen op vakantie, kan het natuurlijk wel handig zijn, hoewel u ook via een arts in het buitenland uw medicijnen weer kunt krijgen voorgeschreven, als u zorgt dat u lege doosjes van uw medicijnen bij u heeft. Ook bezorgt de thuisapotheek pas op bezorgdagen en niet dagelijks. Uw eigen apotheek kan wel dagelijks bezorgen. U kunt dus het beste bij uw eigen apotheek blijven.

Wat kan de eigen apotheek voor u doen?

  • Als u wilt dat uw medicijnen thuisbezorgd worden kunt u dit bij uw eigen apotheek vrijwel altijd regelen.
  • De eigen apotheek is op de hoogte van uw situatie
  • De eigen apotheek heeft persoonlijk contact met de huisartsen in uw gemeente