De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, informatie

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween wordt alom geprezen. Het digitale boek kunt u downloaden en lezen op reader, smartphone, iPad, tablet, computer, enzovoorts. De schrijver van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, Jonas Jonasson werd geboren in 1963. Dit is zijn eerste boek en direct een succes. Het boek belicht verschillend aspecten, het is humoristisch en tegelijkertijd leerzaam. Waar gaat het verhaal over?

De zeer bejaarde Allan zal zijn 100e verjaardag vieren. Iedereen is enthousiast dat hij zo'n hoge leeftijd heeft bereikt en daarom is men van plan om een groot feest voor hem te geven. Allan besluit echter de benen te nemen omdat hij geen alcohol mag drinken. Hij klimt uit het raam van het bejaardenhuis en gaat erop uit, op zijn pantoffels. Als lezer wordt u meegenomen in de avonturen die Allan vanaf dat moment beleeft, tevens komt de geschiedenis van de afgelopen 100 jaar aan bod in het boek. Allan maakt geen gewone dingen mee. Vanaf het uur dat hij uit het raam geklommen is van het bejaardenhuis, overkomen hem de meest aparte dingen. Zo wordt hem gevraagd om even op een koffertje te passen. Hij wacht geduldig maar de eigenaar komt na lange tijd nog steeds niet opdagen. Dan besluit de oude man de koffer maar mee te nemen op reis. Later ontdekt hij dat deze tot de nok gevuld is met geld. Geld wat hij misschien goed gebruiken kan, maar ook is de koffer met geld een reden dat hij vanaf dat moment gezocht wordt door criminelen die het geld willen hebben. U kunt het digitale boek verkrijgen via: direct downloaden.

Belgische tv prijst het boek

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Het is een bijzonder boek waarin rare situaties voorkomen. In combinatie met de terugblik op de geschiedenis, is het boek echt bijzonder sterk te noemen. Het wordt dan ook alom geprezen en terecht. Soms is het erg geestig, soms keert de rust weer terug. In Zweden was het direct het beste debuut ooit. De auteur werkt momenteel aan zijn tweede boek en daar kijken de liefhebbers al met een gulzige blik naar uit. Wat mij betreft zou De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween verfilmd mogen worden. Het heeft een bijzonder soort veelzijdigheid, zowel geestig als sprookjesachtig, als levensecht. Ook de ontknoping is verrassend. Een ontzettend leuk boek, wat lekker leest en grappig is en soms ook spannend. Mooi geschreven, leuk geschreven, heerlijk om te lezen. Een aanrader!