Date Tips! Hoe moet je daten?

Daten is in. Als je een date hebt gevonden, bijvoorbeeld via een goede datingsite, dan komt er een moment dat je de eerste date zal hebben. Waar moet je op letten op je eerste date? Wat moet je wel en niet doen, enne, waar vind je een leuke datingsite?

Om een leuke date en een leuke datingsite te vinden raden we u aan om te gaan kijken bij Parship Nederland Een echte aanrader, want deze hippe, veelzijdige datingsite is speciaal voor volwassen singles die behoefte hebben aan het vinden van leuke serieuze contacten. Mensen die zich inschrijven bij deze datingsite, zijn serieus op zoek naar een langdurige relatie. Naar liefde dus. Je chat en schrijft met elkaar totdat er een klik is. Vanuit daar kan je besluiten om met elkaar te video-chatten of om elkaar te ontmoeten of niet. Niet gratis maar dat is juist de kracht van de site. Mensen die serieus op zoek zijn betalen liever een beetje voor het zoeken naar serieuze kandidaten, dan steeds weer hun neus te stoten op gratis sites.

love.gif

Online daten, tips

Als je besluit om gezellig online te gaan daten om te zien of je op die manier leuke dates kunt vinden, bedenk dan eerst waarnaar je op zoek bent. Er zijn nogal wat datingsites waar veel mensen komen die eigenlijk niet op zoek zijn naar liefde, maar veel meer naar lichamelijke intimiteit en verder niks. Als dat is wat je zelf wilt en zoekt, dan is dat natuurlijk je vrije keus. Ben je echter op zoek naar liefde, en wil je het rustig aan doen, kies dan voor serieuze datingsites zoals Parship Nederland

Eerste date, wat nu?

Als je een eerste echte date hebt, zorg je allereerst dat je er fris en verzorgd uitziet. Het is in het leven wat dat betreft heel eenvoudig: mensen die verzorgd en schoon zijn, en die lekker ruiken, vinden we aantrekkelijker dan mensen die met kleren vol vlekken, ongeschoren en met vet haar, of zelfs met een sterke transiteratiegeur om zich heen, binnenkomen. De laatste groep vinden we meteen al onaantrekkelijk. Ook kleding is belangrijk. Zorg dat je een beetje modern en verzorgd voor de dag komt. Het moet wel kleding zijn waarin je je prettig voelt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een speciale kledingsmaak hebt, zoals Gothic of Rock. Je date heeft dat misschien ook. Het spreekt vanzelf dat je dan gewoon je eigen stijl kiest. Algemene tips over persoonlijke verzorging:

 • zorg voor schone nagels
 • zorg voor schone kleren
 • zorg dat je zelf fris gewassen bent en dat je lekker ruikt
 • zorg dat je adem fris ruikt
 • wees zuinig met parfums maar een beetje is goed
 • als je zelf moeite hebt om je uiterlijke verzorging te beoordelen, vraag dan anderen om kledingtips

Date tips gesprekken

Als je je eerste date gaat ontmoeten, neem dan een positieve instelling mee. Mensen die meteen hun hele probleemgeschiedenis op tafel leggen, worden vaak door de date als een probleemgeval gezien en dat kan voor velen een reden om het contact af te houden. Richt je interesse op jouw date, en geef hem of haar niet het gevoel dat je eigenlijk nog met je ex bezig bent. Je date heeft met jou een afspraak gemaakt voor een stukje gezelligheid, en om jou beter te leren kennen, niet om je therapeut te zijn of om verhalen over je ex aan te horen. Dit klinkt wellicht wat hard maar er zijn veel mensen die vergeten interesse te tonen voor hun date. Daarom: stel je date vragen over haar/zijn persoon en dagelijkse bezigheden. Probeer meer van hem/haar te weten te komen maar richt je ook ook op het moment zelf en vooral ook op gezelligheid. Als je interesse toont in een ander, voelen mensen zich daardoor meestal serieus genomen. Dus:

 • probeer klaagzangen over je ex te voorkomen, je kunt er wel iets over zeggen als er naar gevraagd wordt, maar laat ook snel merken dat dit achter je ligt
 • Toon interesse voor je date, vraag naar haar/zijn werk, familie, interesses
 • Laat je date vertellen en toon je een ge├»nteresseerde luisteraar
 • Wees eerlijk in je bedoelingen, als je niet serieus op zoek bent naar een vaste relatie, maak dat dan van het begin af aan duidelijk
 • Loop niet te hard van stapel, neem de tijd om iemand te leren kennen
 • Besef dat liefde op het eerste gezicht zeldzaam is, maar liefde op het vijfde gezicht komt veel voor. Vind je iemand leuk genoeg om nog eens af te spreken? Doen dan!

Date valt tegen?

Als de date op het eerste gezicht tegenvalt, laat dit de avond dan niet bederven. Zie het toch als een kans om een ander mens te leren kennen en om een gezellige avond te hebben. Wees wel eerlijk. Als je eigenlijk al weet dat de klik ontbreekt, ga dan ook geen intimiteiten aan die de date valse hoop zouden kunnen geven.

Eerste date, waar naartoe?

Afhankelijk van het tijdstip kan je gaan wandelen, een film bekijken, uit eten gaan of gaan sporten. Ook op een terrasje wat drinken is een prima start. Je bent dan na een uurtje een stuk verder en je weet of de date je aanspreekt of niet. Ook is de sfeer vaak ongedwongen en niet te formeel. Als je uit eten gaan, kies dan voor een restaurant wat de date ook aanspreekt. Samen een pizza gaan eten terwijl je date geen Italiaans eten blijkt te lusten, is natuurlijk niet zo handig. Bespreek dus vooraf wat jullie beider keus is. Besef wel dat een bezoek aan en restaurant een lange zit kan zijn. Als de klik in het gesprek er niet is, dan kunnen er onprettige stiltes vallen en ook is een restaurant best prijzig voor een eerste date. En als jij voorstelt om uit eten te gaan, verwacht men ook dat je trakteert. Iets gaan drinken is gemakkelijker en geeft meer vrijheid.

Tips bij daten

 • Kom op tijd
 • Drink jezelf vooraf geen moed in maar verschijn nuchter
 • Maak een compliment aan je date bij binnenkomst
 • Praat niet te veel over jezelf
 • Probeer rustig over te komen
 • Probeer ge├»nteresseerd in de ander over te komen door het stellen van vragen
 • Luister goed naar de antwoorden die je date geeft
 • Wees zuinig met alcohol
 • Let op of jullie hetzelfde gevoel voor humor hebben, dezelfde interesses en of het klikt in het gesprek

Nog een date

Als je nog een date wilt met je nieuwste date, bel dan na enkele dagen op om te zeggen dat je de date gezellig vond en dat je elkaar graag nog eens zou willen zien. Mannen hebben de neiging langer te wachten dan vrouwen, omdat ze niet te opdringerig over willen komen. Vrouwen die interesse hebben in een nieuwe date hopen juist dat hij snel zal bellen. Pak dus gewoon de telefoon om te ontdekken of de ander ook interesse heeft in nog een date. Contact leggen kan natuurlijk ook via e-mail of via een site zoals Parship Nederland

Geen interesse in herhaling?

Als je geen interesse heeft in herhaling met je date, wees daar dan duidelijk over. Zeg eerlijk dat je het wel gezellig vond maar dat de klik er niet is voor je. Dat geeft je date de mogelijkheid om op zoek te gaan naar iemand anders met wie het wel klikt.