Bier maken, hoe doe je dat?

Bier maken, zelf bier brouwen. Wat heb je allemaal nodig aan ingrediënten om zelf bier te maken? Wat heb je nodig om zelf bier te brouwen? Kant en klare bierpaketten en bierkitten zijn handig om te beginnen, maar je kunt ook alle ingrediënten kopen en zelf bier gaan brouwen.

Om zelf bier te maken met ingrediënten is het handig om een schema om zelf bier te maken te gebruiken. Om zelf bier te maken heb je wel wat ervaring nodig omdat bier brouwen beter gaat naarmate je het vaker gedaan hebt. U kunt ook een: Eigen biertap kopen

Bierpaket of bierkit kopen

Als je nog nooit eerder bier gebrouwen hebt, kun je een pakket kopen om je eerste biertjes zelf te brouwen. Een bierkit of bierpakket bevat alle ingrediënten die je nodig hebt voor het bierbrouwen.

Zelf bier brouwen

Ook doe je zo de eerste ervaring op. Je leert dan kennis maken met bierbrouwen volgens een stap voor stap methode. Alles is al voor je afgemeten, voorbewerkt en bedacht, je hoeft alleen maar de stappen na te volgen. Dit is een goede start omdat je dan wel de processen leert kennen en er vertrouwd mee raakt. Als je daar eenmaal mee bekend bent en je hebt de smaak letterlijk en figuurlijk te pakken, dan kun je aan het echte zelfstandige bierbrouwen beginnen.