Bandenpijn, wat helpt er tegen?

Bandenpijn is de pijn in de baarmoeder-banden bij zwangerschap. De pijn kan zeer pittig zijn, zeuren en steken, en het wordt als erg vermoeiend beleefd. Een goede ondersteunende zwangerschaps-slib met een zogenaamde babybelt, geeft extra steun en is onontbeerlijk voor elke vrouw met bandenpijn. U kunt deze speciale broekjes hier bestellen: Steun bij bandenpijn, zwangerschapsbroekjes

Bandenpijn, wat kunt u doen?

Bandenpijn wordt vaak erger als u langer loopt. Bewegen is nodig als het mag, maar u moet uzelf ook niet te veel belasten dus regelmatig en overdrijf bewegen zeker niet. IN rust kunt u een paar dingen die verlichting kunnen geven.

  • Warme kruik op de buik of tegen de rug
  • Draag een zwangerschapsbroekje]__
  • Maak geen plotselinge bewegingen
  • Ontspanningsoefeningen voor zwangeren
  • Wrijven over de onderrug als u op uw zij ligt, geeft ontspanning
Pregnant.jpg

Bloedverlies

Als u onverwachts bloed of vruchtwater verliest, ga dan direct liggen en neem dan altijd contact op met uw arts of verloskundige. U mag in zo'n situatie geen risico nemen en niet meer lopen totdat u weet waar het vandaan komt. Ook bij koorts moet u altijd een arts of verloskundige bellen. Als het kindje nog niet is ingedaald terwijl de vliezen breken, bestaat er altijd een kans dat de navelstreng knel komt te zitten tussen het kindje en uw bekken. Uw kindje krijgt dan geen of onvoldoende zuurstof, dit moet dus voorkomen worden. Daarom is het beter om geen risico te nemen, plat te gaan liggen en contact opnemen met uw verloskundige of een arts. Als het kindje is ingedaald en u bent min of meer uitgerekend als de vliezen breken, is dit een normale gang van zaken. Als de vliezen te vroeg breken, of er is te vroeg en/of veel bloedverlies, of de baby is nog niet ingedaald, dan moet u dit heel series nemen en niet afwachten maar bellen met een deskundige.