App Inventor informatie. Zelf apps maken?

Zelf Apps maken met Apps Inventor van Google, is ideaal voor iedereen die een of meerdere Apps wil maken, zonder de noodzakelijke technische kennis. Met Apps Inventor is het vrij gemakkelijk om je eigen App te maken. App Inventor is namelijk zogenaamd WYSIWYG software. Dat wil zeggen dat het erg gebruiksvriendelijk is aangezien je krijgt wat je ziet. Wat je maakt, wat je sleept en plaatst, wat je kiest, zo zal het er ook uitzien als je klaar bent met het maken van de App. Door middel van drag en drop opties, zet je al snel je eigen App in elkaar. Doe dit echter met zorg. Probeer iets goed te maken.

Apps zijn populair. Er zijn dan ook al ontelbare Apps bedacht en gemaakt, waarvan een deel zeer succesvol is en actief gedownload en gebruikt wordt door vele mensen wereldwijd. Een echt goede App maken vergt echter creativiteit, een goed idee en een goede uitwerking. En natuurlijk moet een App bij voorkeur ook interessant, handig of leuk zijn voor anderen. App Inventor maakt het mogelijk om zelf Apps te maken, zonder technische kennis.

App Inventor van Google, hoe werkt het?

Met de App Inventor kan iedereen met een Google account zelf Apps maken. In onderstaand filmpje is goed te zien hoe een eenvoudige App gemaakt wordt met behulp van App Inventor.

Apps maken

Computer aanpassen

Om gebruik te kunnen maken van de software om Apps te maken moet je je computer aanpassen volgens enkele richtlijnen die je te zien krijgt zodra je de software gebruiken wilt. Ook ga je akkoord met de voorwaarden waarin staat hoe je met de software om mag gaan en aan welke regels en afspraken je je hoort te houden. Dit zijn op zich gewone formaliteiten maar wel belangrijk om door te lezen.

Tutorial

Vervolgens kan je verschillende tutorials en tips lezen hoe het werkt. Moeilijk is het niet maar aan het begin is het uiteraard even uitproberen hoe alles werkt. Er is en forum om vragen te stellen aan andere gebruikers van deze enorm leuke software. Het best is om het gewoon uit te proberen. Veel plezier met het maken van je eigen Apps. En vergeet niet dat je ook deze enorm slimme vinding weer aan Google te danken hebt.