Angst voor de tandarts, wat is er tegen te doen?

Angst om naar de tandarts te gaan. Er zijn meer mensen die er last van hebben dan u denkt. Niet gewoon een beetje bang of zenuwachtig om een bezoek aan de tandarts te brengen, nee, totale paniek en zelfs zo erg dat mensen niet meer durven gaan en ook werkelijk weigeren om naar de tandarts te gaan. Er is dan sprake van een fobie voor de tandarts.

Angst voor de tandarts, waar bent u bang voor?

  • Pijn
  • Boren
  • Tanden of kiezen trekken
  • Injecties
  • de tandarts zelf

Is er iets te doen tegen angst voor de tandarts?

Gelukkig wel. Het is namelijk belangrijk dat u regelmatig uw gebit laat nakijken en behandelen. Een slecht onderhouden gebit kan allerlei kwalen en ziektes veroorzaken, en een slechte adem en pijn. In dit artikel leest u er meer over: Angst voor de tandarts

Behandeling fobie tandarts

Een fobie voor de tandarts kan goed behandeld worden door middel van therapie. Ook steeds meer tandartsen zijn zich bewust dat mensen veel angst kunnen hebben voor de behandeling. Besef dat je bij een tandarts ook afspraken kunt maken. Het is jouw gebit en jouw mond. Bespreek daarom goed met je tandarts dat je veel angst hebt. Er kan dan gekeken worden wat mogelijk is. Een heel slecht gebit leidt namelijk op den duur tot ziektes en problemen.