Allergie-Check®

Zelf meten eerder weten

Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen, die op zich helemaal niet schadelijk hoeven te zijn, zoals bijvoorbeeld stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt of voedselbestanddelen. Allergenen komen vooral via de huid en via de luchtwegen het lichaam binnen, waarna het immuunsysteem deze allergenen onschadelijk probeert te maken met een soms 'overdreven' allergische reactie. De klachten zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen.

Toename van allergieën

Allergie wordt wel eens de ziekte van de 21e eeuw genoemd. Wereldwijd hebben 15-20% van alle mensen last van allergische klachten: naar schatting ongeveer 1,3 miljard mensen. Het aantal mensen met een allergie neemt jaarlijks toe, vooral onder kinderen. De oorzaak van die toename is een samenspel van factoren. Een veelbesproken theorie is dat we tegenwoordig zo hygiënisch leven, dat ons immuunsysteem niet voldoende wordt 'geprikkeld'. Terwijl die prikkeling er juist voor zorgt, dat het systeem wordt 'gehard'.

De meest voorkomende symptomen bij volwassenen en kinderen zijn:

Symptomen Allergie:

  • Eczeem
  • Astma
  • Jeukende uitslag op de huid
  • Slijmvlies uitslag
  • Zwellingen
  • Traanogen
  • Niezen
  • Benauwdheid

Alleen in Nederland zijn er minimaal 250.000 mensen met een allergie. Velen weten niet dat ze allergisch zijn en blijven dus jaren doorlopen met bovengenoemde klachten.

Allergie-Check®

Het is nu mogelijk om zelf thuis te testen of er sprake is van een allergie. De Allergie-Check® lijn bestaat uit een vijftal producten waarmee middels een eenvoudige en pijnloze vingerprik een allergie kan worden vastgesteld. De uitslag komt voor 98% overeen met de gouden standaard van een bloedtest in een laboratorium. De test kent een uniek en gepatenteerd systeem waarmee binnen 30 minuten een allergie kan worden vastgesteld voor de meest voorkomende allergieën:

* Ei
* Kat
* Melk
* Pollen (hooikoorts)
* Huisstofmijt

Apothekers en drogisten kunnen de test aanraden bij klanten welke aangeven last te hebben van allergische reacties zoals hooikoorts. De klant wordt hiermee de mogelijkheid geboden zichzelf betrouwbaar te testen.

Allergie-Check® (voorzien van uitgebreide Nederlandstalige bijsluiter) is speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik. Bij een positief resultaat kan er direct contact opgenomen worden met een huisarts of medisch specialist. Samen dient er dan besproken te worden welke vervolgstappen nodig zijn om de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

De test is verkrijgbaar via de medische groothandels:
Holland Pharma & Unipharma:
G&W winkels en Drogist

Voor uitgebreide informatie over de test kunt u terecht op: www.allergie-check.nl

Groothandels kunnen contact opnemen met de exclusieve distributeur voor de Benelux:

Dutch Diagnostics BV
Zutphen
tel: 0575-512300

Nb: tevens leverbaar vanaf begin januari 2010 – Gluten-Check®.
Eerste betrouwbare zelftest op Coeliakie. www.gluten-check.nl