3D TV, ja of nee?

3D TV is het neusje van de zalm, het beste van het beste en het nieuwste van het nieuwste op TV gebied. TV kijken met een 3D TV is geen kwestie meer van buitenaf naar binnen kijken, maar van binnenuit deelnemen aan het beeld. Het is een belevenis. U bent erbij, u zit er middenin, u verliest de realiteit uit het oog… Bij wijze van spreken dan. U kunt met een 3d TV natuurlijk ook gewoon tv kijken, maar als u een uitzending in 3d bekijkt, of een 3d films, is het een extra mooie belevenis.

3D Televisie maakt het kijken van films of andere programma's, echt een enorme belevenis. Het is kijken met meer perspectief, meer diepte, meer realisme. Deze vorm van TV kijken en films kijken, is heerlijk en niet meer weg te denken. Nu een 3D TV kopen is dan ook een goed idee. Programma's die u met veel diepte bekijken kunt, zullen steeds vaker worden uitgezonden en er is al een hele reeks 3D speelfilms te verkrijgen, kijk maar eens voor alle titels van: Bij Bol Online (Zoek naar 3D films, of naar 3D TV). Er zijn fantastische aanbiedingen inclusief BluRay speler en brillen, bijvoorbeeld van Samsung LE40C750 3D. (aanrader!)

Voordelen 3D TV

Het beeld is het grootste voordeel van een 3D TV. U wordt echt het beeld in gezogen, u heeft het idee er echt bij te zijn. Dit schept zeer interessante mogelijkheden voor film en ander beeldmateriaal. U als kijker, beleeft de avonturen en gebeurtenissen met alle zintuigen, optimaal mee. Uw hersenen beleven het avontuur alsof u erbij bent. Dat is natuurlijk wel het ultieme televisie kijken. Echt genieten. 3D TV is duurder dan Ledd of LCD, maar wordt toch al steeds betaalbaarder. Wat heeft u nodig om op deze manier TV te kijken?

  • 3D TV
  • 3D films (bluray) of TV uitzending
  • Bril
  • apparaat om films af te spelen, bijvoorbeeld PlayStation 3 of 3d BluRay speler

3D TV zonder bril

3D TV met en zonder bril

Om optimaal te genieten van 3D televizie heeft u 3D programma's of geschikte DVD's nodig. De programma's zullen in de toekomst op TV steeds vaker worden uitgezonden en op den duur wellicht alleen nog maar in 3D. Steeds meer mensen kiezen immers voor een 3D TV. Voor de meeste TV's heeft u nog een aparte bril nodig, en dus ook een apparaat waarop u 3D films kunt afspelen, zoals bijvoorbeeld een BluRay speler. Maar Philips heeft een 3D TV ontworpen waarbij u zonder bril 3D kunt kijken. Echt heel mooi. Deze is voorlopig nog niet verkrijgbaar, en men schat dat het nog wel vijf jaar zal duren voordat dergelijke TV's verkrijgbaar zijn, zonder bril, maar de toekomst voor 3D ligt dus open en zal de wereld veroveren. Omdat u op deze TV's ook gewoon TV kunt kijken, en de beeldkwaliteit prima is, is het dus een aanrader. Er komen ondertussen steeds meer 3D films bij.

Wat kost een 3D TV?

OP dit moment kunt u al 3D TV's krijgen beneden de 1000,-, bijvoorbeeld van Panasonic of Samsung. (Zie link bovenin artikel). Veel televisietoestellen van dit type kosten meer dan 1000,-. Ook komen er nog extra kosten bij voor 3D brillen en eventueel een BluRay speler. Een BluRay speler heeft u al voor ruim 100,-, en een 3D bril vanaf ongeveer 70,- en duurder. Als u het allemala nog te duur vindt, dan gewoon nog een paar jaartjes wachten. De markt voor 3D zal alleen maar groeien en de concurrentie zal toenemen. OP dit moment vind u echter wel heel interessant 3D TV's bij: Bol online (zoek naar 3D TV)